NOOR SÕNAKUNSTNIK EIK ANDIS VÄLJA KOLMANDA ALBUMI NING VALMISTUB SUUREKS ESITLUSKONTSERDIKS

Koostöös TIKS Rekordsiga andis täna, 25. septembril 18ndat sünnipäeva tähistav luuletaja EiK välja oma kolmanda albumi nimega “unerohi”. Tegemist on noore sõnakunstniku albumitriloogia kolmanda kogumikuga, eelnevalt on ilmunud “uinak” ja “äratuskell”.

Seekordse albumi kogu sõnaline pool on äärmiselt isilik soolo-looming ning külalisvokaliste on kaasatud minimaalselt. Instrumentaalkülje pealt on see-eest ulatanud abikäe mitmed tuntud muusikud ja biidikunstnikud.

Enamus plaadil kõlavast lüürikast on loodud eelmisel talvel, mil noor kunstnik tegeles teemade nagu põlvkondadevahelised kommunikatsioonilüngad, inimsuhted, valikute paljusus, hirm ja loomingu kommertsialiseerumine lahti mõtestamisega. “Albumi natuur on tegelikult läbivalt mõrkjas ja kurvameelne. Ometi loodan läbi käsitletavate teemade äratada kuulajas edasipüüdlemise soovi ning lootustunde olulisuse. Elu tuum on trotsis, nagu Heiti Talvik “Jumalate hämaras” tõdes,” iseloomustab noor sõnakunstnik ise värskelt ilmunud loomingut.

Peeter Ehala Tiks Rekordsist sõnab, et EiKi plaadil “unerohi” kõlab eestikeelne biidistatud luule, mis ei ole klišeeliselt depressiivne või romantiline, vaid väga realistlik. “Arvestades, et tegemist on abiturendiga, ootame elu õppetundide lisandudes temalt edaspidigi põnevaid, loominguks vormunud mõtteid,” avaldas plaadi väljaandmise protsessi juhtinud Ehala.

“unerohi” on salvestatud Sander Möldri poolt, tema käe all sündis ka heliteose pikima pala “M” taust. Pea pool albumil kõlavast muusikast on loonud aga Luurel Varas. Plaadi kujundas Kaspar Tamsalu ning mix/master eest vastutab Romet Pott (Downtown Studio). Lisaks löövad plaadil kaasa artistid nagu Lauri Täht, hxlger, viiuldaja Maris Pihlap ja kitarrist Mattias Tirmaste.

EiKi kolmandat albumit “unerohi” saab kuulata ning ette tellida SIIT ning lähipäevil ilmub see kõigis tuttavates voogkanalites. Albumi esitluskontsert toimub 11. oktoobril Kosmos IMAX kinosaalis ning on vanusepiiranguta. Kohapeal saadaval ka “unerohi” CD-plaadid.

Piletid kontserdile leiad SIIT.

EiKi singel “TRAMM”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.