KOPLIS TOIMUB ESMAKORDSELT ASUMIFESTIVAL KOPLIFEST

15. septembril toimub Koplis Mereakadeemia hoovis esmakordselt asumifestival KopliFest. Festivali raames toimuvad Kopli ajaloole ja arengule keskenduvad ekskursioonid, esinemised ja töötoad.

“Kopli on kiiresti arenev piirkond. Möödunud aastal rekonstrueerisime trammiteed ja uuendasime Kopli kalmistuparki, sel aastal jätkame Süsta ja Kase parkide korrastamisega, samuti algas Kopli liinide ehitamine. Soovime, et Kopli asumipeost kujuneks selle piirkonna inimeste jaoks tugev traditsioon,” ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

TTÜ Eesti Mereakadeemia direktor Roomet Leigeri sõnul on igati rõõmustav, et Mereakadeemia siseõu sobib Kopli ja Põhja-Tallinna kogukonnaürituse korraldamiseks. “Loodetavasti saame seeläbi kohalikele elanikele veelgi lähemale. Ürituse raames saame hoonest ja õppeklassidest huvitatud kutsuda ka majaekskursioonile ning ehk leiab nii mõnigi külaline end järgmisel aastal juba tudengi rollist,” märkis Leiger.

KopliFest on saanud inspiratsiooni mõned aastat tagasi kohaliku kogukonna poolt ellu kutsutud Kopli liinide festivalilt. Tegemist on eelkõige kogukonnapäevaga, mille märksõnad on muusika, toit, kunst, tegemised noortele ja uued teadmised Kopli asumist.

Festivali põhiline toimumiskoht on Mereakadeemia (Kopli 101) hoov. Festivali programm sisaldab nii TTÜ Eesti Mereakadeemia hoone kui ka Bekkeri sadama, Kopli trammidepoo ja Signature House’i külastusi. Samuti stardib kell 12.30 TTÜ Eesti Mereakadeemia eest suur ekskursioon, mille käigus ajalooline Jaak Juske ja linnaosavanem Raimond Kaljulaid räägivad Kopli minevikust ja tulevikust. Signature House (Kaevuri 1) ees toimub rariteetsete autode näitus.

Muusikutest astuvad lavale Mick Moon, Dopamiin, Ziggy Wild, Arg Part ja Muster. Samuti saab KopliFesti raames katsetada virtuaalreaalsust, ekstreemsporti ja slackline’i.

Lisainfo & ajakava Facebookis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.