MEGAHITI “COLA” AUTOR CAMELPHAT ESINEB OKTOOBRIS TALLINNAS

Sel sügisel, 12. oktoobril astub Tallinnas, Kultuurikatlas üles Suurbritanniast pärit house-muusika duo CamelPhat. Katel peosarjal esineva kollektiivi viis edetabelite tippu läinud aastal ilmavalgust näinud megahitt “Cola”, mis tõi neile rahvusvahelise edu ning pälvis Grammydel parima elektroonilise- ja tantsumuusika loo nominatsiooni.

Liverpoolist pärit Dave Whelani ja Mike Di Scala viis aastaid tagasi kokku ühine huvi muusika ja vinüülide vastu. “Kõik meie sõbrad lõpetasid keskkoole, tegid autojuhilube ja sõitsid juba autodega, samal ajal kui ma kulutasin kogu enda raha vinüülide peale ja olin alati see tüüp, keda sõbrad ringi sõidutasid,” meenutab Whelan, üks CamelPhati liikmetest Billboardile. Vinüülide kogumine viis plaadikeerutamiseni kohalikus klubis, kus noormeestest said resident-DJ-d ning alates 2008. aastast tegutsevad nad CamelPhati nime all.

Teinud remiksi Stevie Wonderi loost “My Cherie Amour”, mida kõikidele huvilistele jagasid, tõi see neile kohalike ja välismaiste DJ-de seas esimese tähelepanu. Saksa plaadifirma Spinnin’ võttis muusikud 2014. aastal enda tiiva alla ning juba aasta hiljem saabus läbimurre koostöös A*M*E’ga avaldatud singliga “Paradigm”.

Edetabelite tippu lennutas CamelPhati aga läinud suvel Defected Records plaadifirma alt ilmavalgust näinud megahitt “Cola”. Koostöös laulja, laulukirjutaja ja produtsendi Elberbrookiga kirjutatud lugu vallutas esmalt Euroopa raadiojaamade edetabelid ja klubide tantsupõrandad ning jõudis peatselt ka teisele poole lahte, kus kukutas edetabeli esikohalt Dua Lipa looga “New Rules”. Pehme indie-vokaaliga vürtsitatud tempokas house’i lugu võeti kriitikute poolt palavalt vastu ning kostub tänase päevani tantsupõrandatel üle maailma.

CamelPhat esineb 12. oktoobril Katel peosarjal Tallinnas, Kultuurikatlas. Lisaks peaesinejale astuvad üles Majamasin residendid (Raadio 2) ja Bombossa Brothers. Esmakordselt esineb Katel peosarjal ka DJ QrX, fenomeni staatusesse jõudnud räppari nublu plaadikeerutaja. Eelmüügipileteid alates hinnaga 15€ on võimalik soetada Ticketeri piletimüügikeskkonnast. Lisainfo sündmuse kohta leiab Facebookist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.