NAISED KÖÖGIS OOTAVAD SUVETUURILT PÕNEVAID KOHTUMISI JA UUSI LAULE

2. augustil alustas ansambel Naised Köögis Viljandimaalt Suislepast suvetuuri, mis kestab 18. augustini. Ühiselt antakse 14 kontserti erinevates Eesti paikades, nii mõisates, parkides kui ka laululavadel. Eesti 100. sünnipäeva puhul on tuur kantud deviisist “Üks kõigi, kõik ühe eest!”

Naised Köögis põimivad kokku vanu ja uusi laule, kaasajastades rahvalaule ja lauldes kaasaegseid laule rahvalikumaks. Mõte siin aegruumis on pidevalt muutuv ja tunded on teadagi igavesti heitlikud, kuid jõudu annavad siin elus hetked, kui suudad aja korraks seisma panna ja sõpradega koos õlg õla kõrval lausuda: “Üks kõigi, kõik ühe eest!”

Üle kõige ootavad Naised Köögis tuurilt armsaid ja põnevaid kohtumisi ja uusi lugusid, sest alati kui nad kusagil kokku saavad, hakkavad mõtted liikuma ja võib sündida midagi verivärsket, mida juba järgmisel kontserdil esitleda.

Viljandist alguse saanud ansambel Naised Köögis armastab köögilaua taga kokku saada, maailma asju arutada ja uusi laule teha. Laulud, mida iseloomustab peenetundeline huumor, kompromissitu absurditaju ja rahvalikult aus elutunnetus, valmivad enamasti ühisloominguna. Kord on vastuvaatav tõde valus, kord naljakas, kord meelitav, kord ehmatav, kord rõõmustav, kord piinlik, aga just see laulu kaudu tõe poole püüdlemine hoiab neid juba mitmendat aastat koos ja innustab taas köögilaua tagant lavalaudadele astuma.

Ansamblis loovad laule ja musitseerivad Kristiina Ehin, Katrin Laidre, Sofia Joons ja Kairi Leivo.

Suvetuur “Üks kõigi, kõik ühe eest!”:

2.08 Suislepa Laululava
3.08 Pärnu Koidula muuseumi õu
4.08 Kärdla linnapark
5.08 Kuressaare Arensburgi suveterrass
7.08 Tallinna Linnateatri lavaauk
8.08 Kõltsu mõisa suvelava
9.08 Siidrifarmi suvelava
10.08 Alatskivi lossi tallihoov
12.08 Villa Müllerbeck
14.08 Aruküla Laululava
15.08 Löwenruh park
16.08 Luke mõisa suvelava
17.08 Luunja Roosiaed
18.08 Kernu mõisa õu

Ansambli aktuaalne singel “Igavesti heitlike tunnete tango”: 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.