CURLY STRINGS ALUSTAB 30-KONTSERDILISE JUUBELITUURIGA EESTIMAA KÜLADES

Curly Strings

Curly Strings (Foto: Maris Savik)

Sel pühapäeval, 15. juulil algab ansambel Curly Stringsi suurejooneline juubelituur, millega tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ning bändiliikmete 30. sünnipäevi. Kingitusena EV100 juubeli puhul annab Curly Strings kokku 30 kontserti Eestimaa kaunites külades. Kontserttuur kestab 2. septembrini.

Äsja Saksamaa suurimal folkfestivalil Rudolstadt mitu menukat kontserti andnud ansambel pöörab nüüd fookuse kodumaa väikestele paikadele. Tuuri raames külastatakse kokku 30 küla Eesti eri paigus – pea kahte igas Eesti maakonnas. “Ootame väga kohtumist iga küla ja selle inimestega. Meie bändi olemus on suuresti akustiline ning just sellistes väiksemates kohtades esinemine toob eriliselt sooja tunde südamesse,” räägib ansambli solist Eeva Talsi.

Ansambel valis küladesse mineku kindla sihiga, kuna need ei ole tõmbekeskused ning tavapärased ringreisid nendesse paikadesse ei kipu jõudma. Soov oli jõuda juubelimeeleoluga ka just nendesse paikadesse ja kohalike inimeste juurde, teisalt aga peitub selles idees ka üleskutse kõikidele teistele muusikasõpradele: tulge avastage Eestimaad! “Usume, et kõigis külades võib iga inimene leida midagi erilist – kas ammuse lapsepõlve kodukandi, tulevase unistuste maamaja asukoha, suurepärase loodusest ümbritsetud puhkusepaiga või lihtsalt mõnusa muusikaelamuse,” kõneleb ansambli kitarrist ja tuuri peakorraldaja Jaan Jaago.

“Curly Strings viib kontsertuuriga juubelisuve Eesti suurlinnadest kaugemale ja toetab sellega eesmärki, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamisest saab osa iga küla,” sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. “Mõnusa muusikaga leitakse üles erilised paigad ning tehakse tore kingitus sealsele kogukonnale ja kõikidele külalistele,” lisas Soe.

Tuur saab teoks koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga, lisaks on ansamblil koostööpartnerid Silberauto ja Coop Pank.

Coop Panga turundusjuhi Tiina Tali sõnul otsustati ansambliga Curly Strings koostööd teha, kuna tuuri kontseptsioon toetab igati Coop Panga eesmärki. “Kodumaise pangana oleme võtnud sihiks hoida elu igas Eesti nurgas. Curly Stringsi tuur, mis külastab igat maakonda ja kus põhiliselt esinetakse väikestes külades, haakub hästi meie eesmärgiga,” selgitas Tali. Coop Pank on Curly Stringsi tuuril igas külas väljas oma Rahnu saare teemalise puhkealaga, kuhu on kõik kontserdikülastajad oodatud mõnusalt aega veetma ja erinevaid mänge mängima.

Kontserttuur jõuab üle Eesti erinevatesse nurkadesse ning sinna on võimalik osta pileteid eelmüügist aadressil www.ticketer.ee/curly-strings-juubelituur/ ja kontserdipäeval kohapealt.

Juubelituuri kontserdid toimuvad:

15.07 Roosiku küla, Võrumaa
16.07 Hullo küla, Läänemaa
17.07 Kõpu küla, Hiiumaa
17.07 Kassari küla, Hiiumaa
19.07 Tääksi küla, Viljandimaa
22.07 Oela küla, Raplamaa
23.07 Kabli küla, Pärnumaa
2.08 Naha küla, Põlvamaa
3.08 Lindi küla, Pärnumaa
4.08 Ranna küla, Tartumaa
7.08 Sadala küla, Jõgevamaa
8.08 Aakre küla, Tartumaa
9.08 Lüllemäe küla, Valgamaa
10.08 Rahinge küla, Tartumaa
11.08 Käsmu küla, Lääne-Virumaa
12.08 Ervita küla, Järvamaa
15.08 Piirsalu küla, Läänemaa
16.08 Anseküla, Saaremaa
17.08 Ruhnu küla, Saaremaa
18.08 Vanamõisa küla, Harjumaa
22.08 Kamari küla, Jõgevamaa
23.08 Varbuse küla, Põlvamaa
24.08 Rutja küla, Lääne-Virumaa
25.08 Liimala küla, Ida-Virumaa
26.08 Illuka küla, Ida-Virumaa
29.08 Viitka küla, Võrumaa
30.08 Tuhalaane küla, Viljandimaa
31.08 Keava küla, Raplamaa
1.09 Ollepa küla, Järvamaa
2.09 Kuusalu küla, Harjumaa

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubeliürituste kohta on leitav veebilehelt www.EV100.ee.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.