LEGENDAARNE SUVELAUL – VENNASKOND “SUVI” (2001)

Soojust, värve, rõõmu, vabadust!

2008. aastal valisid Raadio 2 kuulajad kõigi aegade parimaks suvelauluks (!) Vennaskonna esitatud loo “Suvi”. Täna võiks seda pala MuusikaPlaneedi rubriigis “Legendaarne suvelaul” kuulata ja meelde tuletada. 🙂

“Laul sündis 1998. aastal Emajõe suveteatri etenduse “Ronja röövlitütar” tarvis,” on meenutanud loo sõnade autor Andres Dvinjaninov. “Saime muusika autori Allan Vainolaga Tallinnas ühes sadama lähedases parklas kokku. Allan pani kasseti mu autos mängima ja küsis: mis sa arvad? Üks kuuldud lauludest oli too suvelaul, mida hiljem Elina Reinold ja Ardo Ran Varres esitama hakkasid. Mulle see muusika väga meeldis ja sinna saidki sõnad peale tehtud.”

Allan Vainola kinnitas MuusikaPlaneedile, et lugu sai tõepoolest tehtud Andres Dvinjaninovi tekstile ja salvestati tema, Kalle Nettani ja Mait Karmi poolt Vanemuise stuudios, esitas duett Elina Reinold ja Ardo Ran Varres.

Vanemuises salvestati koosseisus: Jaan Alavere (viiul), Allan Vainola (kitarrid ja vile), Margus Tamm (trummid), Ardo Ran Varres (flööt), Kalle Nettan (bass). “Laul osutus väga menukaks ja näitlejatel tuli seda etenduste lõppedes tavaliselt uuesti esitada. Vennaskonna variant on palju kiirem ja rokilikum ja sealt puudub vilistamine loo intros ja vahekohtades, mis lisab “suvist meeleolu,” lisas muusik.

Pala saab kuulata Vennaskonna 2001. aasta ilmunud albumilt “News From Nowhere” (seitsmes träkk). Tänane ilm on küll hall ja vihmane, aga kuulakem seda mõnusat suvist laulu! ☀

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.