“LA FORZA” KÕLAB EUROVISIOONI LAULUVÕISTLUSE FINAALI ESIMESES POOLES

Elina Nechayeva

Viimati täiendatud 9. mail kell 09:40

Teisipäeva hilisõhtul toimus Portugali pealinnas Lissabonis tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse esimene poolfinaal, kus Elina Nechayeva esitatud “La forza” pääses kümne parema sekka ja seega ka laupäevasesse finaali! Palju õnne Eesti tiimile! 🙂

Esimesed finaali pääsenud riigid (juhuslikus järjekorras):

Austria: Cesár Sampson “Nobody but You”
Eesti: Elina Nechayeva “La forza”
Küpros: Eleni Foureira “Fuego”
Leedu: Ieva Zasimauskaitė “When We’re Old”
Iisrael: Netta “Toy”
Tšehhi: Mikolas Josef “Lie to Me”
Bulgaaria: Equinox “Bones”
Albaania: Eugent Bushpepa “Mall”
Soome: Saara Aalto “Monsters”
Iirimaa: Ryan O’Shaughnessy “Together”

Finaalist jäid välja:

Aserbaidžaan: Aisel “X My Heart”
Island: Ari Ólafsson “Our Choice”
Belgia: Sennek “A Matter of Time”
Valgevene: Alekseev “Forever”
Makedoonia: Eye Cue “Lost and Found”
Horvaatia: Franka “Crazy”
Kreeka: Yianna Terzi “Oneiro mou” 
Armeenia: Sevak Khanagyan “Qami”
Šveits: Zibbz “Stones”

Esimese poolfinaali tipphetked:

Esimeste finalistide reaktsioonid:

Peale 1. poolfinaali lõppu toimus edasipääsejate pressikonverents, kus pandi loosi teel paika, kas laupäeval esinetakse finaali esimeses või teises pooles. Esimeses pooles astuvad üles: Austria, Albaania, Eesti ja Leedu ning teises Bulgaaria, Küpros, Tšehhi, Soome, Iirimaa ja Iisrael. Finaali täpse esinemisjärjekorra üle otsustavad lauluvõistluse produtsendid peale seda, kui ka neljapäeval toimuva teise poolfinaali edasipääsejad on loosimise korraldanud. Produtsentide eesmärk on tagada võimalikult mitmekülgne esinemisjärjekord, mis tagaks show vaatajatele elamusterohke kontserdi.

Laupäevases finaalis kõlab kokku 26 laulu: 10 esimesest + 10 teisest poolfinaalist, lisaks veel korraldajamaa Portugal ja “suur viisik”: Hispaania, Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia. Ainsana on võistlustulle mineku positsioon hetkel kindel Portugalil, mille esinduslugu kõlab kaheksandana.

Vaata Elina esitust 1. poolfinaalis:

Itaaliakeelse laulu “La forza” autorid on Ksenia Kuchukova, Elina Nechayeva, Mihkel Mattisen ja Timo Vendt. Kaks viimast on meile ka varem euroloo kirjutanud – Mihkel 2013. aastal võistelnud pala “Et uus saaks alguse”, mille esitas Birgit ning Timo tegi aasta hiljem koos Tanjaga loo “Amazing”. Esimene neist pääses finaali, teine mitte.

Nagu teada, ei hinda Eurovisiooni lauluvõistlusel lugusid ainult televaatajad, vaid ka žüriid. Eesti žüriisse kuuluvad sel aastal Live Nation Estonia peapromootor Eva Palm, raadio Star FM saatejuht ja diskor Allan Roosileht ning lauljad Anett Kulbin, Karl Killing ja Rainer Ild.

Eesti punktid edastab finaalvõistlusel Ott Evestus, kelle ansambel Evestus osales sel aastal Eesti Laulul, saavutades palaga “Welcome to My World” 8. koha.

Eurovisiooni teine poolfinaal toimub neljapäeval, 10. mail ning suurejooneline finaal laupäeval, 12. mail.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.