BRIGITA MURUTAR KÜSIB OMA VÄRSKES LOOS: “MIS KURADI KOHAS MA ELAN?”

Konkursil Eesti Laul 2014 palaga “Laule täis taevakaar” tuntust kogunud Brigita Murutar avalikustas neljapäeval uue singli “Mis kuradi kohas ma elan?”, mille viisi autor on Paul Neitsov, sõnad Aapo Ilveselt.

“Seda, mida lugu Aapo või Pauli jaoks tähendab, peab nende endi käest uurima, minu jaoks on see hetk vaatlemaks, mis meie ümber toimub,” selgitas Brigita MuusikaPlaneedile. “Peab tõdema, et kõik ju korras pole, aga igatahes mina kavatsen eestlasena anda endast parima selleks, et saaks parim võimalik, et ei kaoks emade hool ja simmanitel kõlaks Eestis sündinud looming.”

Vajadusele kirjutada laul pealkirjaga “Mis kuradi kohas ma elan?” viitas Aapo Ilvesele mõne aasta eest legendaarne helilooja Mikk Targo. Aapo kirjutas teksti valmis ja unustas sahtlisse. Vaid korra käis see sealt väljas, aitas autoril võita Vikerraadio võistlussaate “Luulelahing” ning jäi taas unarusse. Mõne kuu eest tuli sündimata laul Aapole õnneks meelde.

“Ütlesin Paul Neitsovile, et ta teeks sellele üsna karmile tekstile nii kauni ja õrna viisi, et Brigita saaks seda laulda, hoides samal ajal last süles,” ütleb Ilves. “See oli meil Pauliga juba üsna mitmes koostöö ja ta sai taaskord suurepäraselt hakkama! Mikk Targole aga oleme teose nimiküsimuse püstitamise eest väga tänulikud! No tõesti – mis kuradi kohas me elame?!”

Laul salvestati märtsis Tartus stuudios Clockwork. Salvestas ja miksis Silver Lepaste, laulis Brigita Murutar, kitarre mängis Paul Neitsov, basskitarri Alari Piispea, löökriistu Margus Tammemägi. Heli järeltöötluse (mastering) tegi Romet Pott.

Palast “Mis kuradi kohas ma elan?” on peatselt valmimas ka hoopis teises keeles ja teise solistiga versioon.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.