YOUTUBE’I TOP 5: ENIMVAADATUD UUED EESTI MUUSIKAVIDEOD APRILLIS

Alanud on 2018. aasta viies kuu ning MuusikaPlaneet teeb kokkuvõtte selle kohta, millised aprillis avaldatud Eesti muusikavideod YouTube’is kõige enam tähelepanu ja klikke teenisid.

Uute videotega tulid möödunud kuul lagedale Avoid Dave, Rainer Ild, Lepatriinu, Must Hunt, Puuluup, INGER, Krunks More ja paljud teised. Kuid üks klipp oli teistest peajagu üle, kogudes ca 100 000 vaatamist-kuulamist… Millise videoga oli tegu, selgub alljärgnevast tabelist. 😉

Eesti artistide/bändide uute muusikavideote TOP 5 YouTube’is – aprill 2018:

5. Vajé “Home” (avaldatud 25. aprillil kell 14:58, 10 884 vaatamist):

Videotabeli viiendale reale platseerus konkursil Eesti Laul 2018 kolmandaks tulnud elektroonilise muusika bänd Vajé, kelle uus singel “Home” räägib koduigatsusest. Loo autorid on Hans Noormets, Stefan Airapetjan ja Karl-Ander Reismann, video tegi Alari Teede.

4. Cityflash feat. Laura-Ly “Tic Tic” (avaldatud 12. aprillil kell 18:34, 27 992 vaatamist):

“Looga alustasin juba oktoobris. Alguses, nagu ikka, oli sada viisi ja mõtet ning ühel hetkel lihtsalt hakkasin mõtetes laulma “Time is short, tic-tic” – võib-olla seepärast, et tahtsin loo kiirelt ära teha, ei tea. Siis tekkiski idee teha lugu ajast,” kirjeldas Meelis “Cityflash” Eskola “Tic Tici” sündi. “Ma ei arvanud üldse, et me teeme sellele loole video, ja seda veel nii suurelt. Kõiges on süüdi United Dreams Studio eestvedaja Katrin Hinrikus, kellega me lõunastades rääkisime, et mul on uus lugu valmis ja tema ütles, et tahab muusikavideot teha.”

“Kui ma seda lugu esimest korda kuulsin, hakkas peas kohe muinasjutuline film jooksma – see oli segu Alice’i imedemaast ja Narnia lugudest, selline unistuste lugu,” meenutas muusikavideo produtsent Katrin Hinrikus. “Kui hakata selle loo sõnumit kuulama, siis nii ongi elus: “tic-tic, time is short“. Aeg on päriselt ka lühike. Inimesed, tehke seda, mida te armastate, mõelge välja, mida te tahate saavutada! Tehke erinevaid asju!”

3. Liis Lemsalu & Ott Lepland “Süda taob” (avaldatud 26. aprillil kell 09:00, 48 782 vaatamist):

Pronksmedal kuulus aprillis Liis Lemsalu ja Ott Leplandi ühisele singlile “Süda taob”, mis salvestati Liisi eelmise aasta lõpus ilmunud albumi “+1” jaoks.

“Lugu maalis mulle juba esmasel kuulamisel tohutult soojad värvigammad silme ette. Mõtted rändasid soojale tuulele, päikesele ja headele emotsioonidele,” kommenteeris Liis video saamislugu. Solistid soovisid just seda sama helikeelt ka videos edasi anda, samas mängimata ise armastajapaari ning niimoodi jõutigi maailmas populaarsust koguvate eestlastest videokunstnike Juhani ja Katrini, kes on silma paistnud just selliste muinasjutuliste visuaalidega, mida videosse ette kujutati. Eksootilised kaadrid, mida pildis näeb, on filmitud Gili saartel ja Maldiividel. Video ise on monteeritud Los Angeleses.

Haarava biidi ning lõpliku lihvi andis loole aasta produtsendiks ja miksijaks valitud Bert Prikenfeld. Pole kahtlustki, et see pala alles hakkab tegusid tegema!

2. Reket “Külm ja raske” (avaldatud 13. aprillil kell 08:07, 56 696 vaatamist):

ReketOleme jõudnud hõbemedalini. Nagu esmaspäeval MuusikaPlaneedis kirjutasime, oli Reketi neljas album “Rahu” eelmisel nädalal Eestis ostetuim heliplaat ning “Külm ja raske” on selle avasingel.

Räppar Reket, kodanikunimega Tom-Olaf Urb, iseloomustas lugu järgmiselt: “Tervitan kõiki ettevõtjaid, 9-5ni töötajaid ja inimesi, kes veel ei tea, mida oma professionaalsete eludega ette võtta, aga sellest hoolimata unistavad luksuslikust elust. See on muusikaline ood tööinimestele, tänu kellele maakera ringi käibki. Sügav kummardus teile kõigile.”

Loo “Külm ja raske” produtseerisid Sander Mölder ja DJ Sin. Muusikavideo režissöör on Sander Allikmäe, operaator Mart Vares.

Ja nüüd siis võitja juurde!

1. Shanon “Nüüd on see käes” (avaldatud 20. aprillil kell 09:00, 99 907 vaatamist):

Täpselt kuu aega tagasi, 1. aprillil, filmis ansambel Shanon Maardu mõisas koos režissöör Hindrek “Masa” Maasikuga muusikavideot singlile “Nüüd on see käes” ning täna saame neile õnne soovida, sest videosingel kogus vaid kümne päevaga pea 100 000 vaatamist-kuulamist ja pani aprillikuu videotabeli kinni! 🏆 🥇 💐

Edetabel läks lukku 30. aprillil kell 23.59. Arvesse läksid ainult aprillis YouTube’i üles laaditud uued kodumaised muusikavideod. Live-videod ja fotodega lüürikaklipid jäid arvestusest välja.

Täpselt aasta tagasi oli videotabeli esikolmik järgmine: 1. A-Rühm “Mingi kukk on mu BMWs (5Miinust Remix)”; 2. Koit Toome & Laura “Verona (Italian version)”; 3. 12EEK Monkey “Iseloomult toores”.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.