ALUSTAS UUS VEEBIRAADIO IDA

Täna, 1. mai keskpäeval alustas tegevust veebiraadio IDA, mille tegijateks on sadakond kohalikku DJ-d, muusikut, arhitekti, kriitikut, disainerit ja sotsiaalteadlast, teiste seas Eliann Tulve, Mava ja Nebukat, Heidy Purga ja Tõnu Pedaru.

IDA algatajad ja eestvedajad on Natalie Mets, Ats Luik ja Robert Nikolajev. Maikuu programm on otse-eetris igal argipäeval kella kümnest hommikul südaööni ning kuulatav siit. Kõik saated on arhiveeritud ning järekuulatavad.

Saated lähevad eetrisse Telliskivi Loomelinnakus raadiostuudioks kohandatud merekonteinerist.

Muusikasaated varieeruvad avangard- ja jazzmuusikast hip-hop’i, indie, boogie ja klubimuusikani. Uuesti jõuab eetrisse ka Heidy Purga muusikasaade “Must mesi”, mida sai aastaid kuulda Raadio 2 eetrist.

Selle kõrval on saatekavas olulisel kohal ka jutu- ja vestlussaated. Näiteks “UTC+2”, mis räägib antropoloogiast, aeglusest ja haridusest, raamatupood Puänti ja kirjastus Lugemiku kureeritud “(uus) raamat” ning Liisa Tageli ja Keiu Virro päevakaja peegeldav “Vastuvõtt”.

Uue veebiraadio eesmärk on olla platvorm nii praegustele kui tulevastele tegijatele kohalikul kultuuriväljal ja pakkuda võimalust oma loomingu ja teadmiste tutvustamist laiemale publikule.

IDA Raadio avapidu toimub 11. mail F-Hoone Mustas Saalis, kuhu sõidavad Prantsusmaalt külla kolleegid Judaah ja Emilio Rinse FM’ist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.