KES KUULUVAD TÄNAVU EUROVISIOONI LAULUVÕISTLUSE EESTI ŽÜRIISSE?

Juba järgmisel nädalal toimub Portugalis tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus ning täna avalikustati kõikide riikide žüriiliikmed. Iga riigi žüriis on viis liiget, kes hindavad kõiki esitusi ja annavad oma hinded. Žüriide punktid liidetakse rahva omadega ja selgubki võistluse võitja.

16-aastane Karl Killing on tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse noorim žüriiliige

Eesti žüriisse kuuluvad: Live Nation Estonia peapromootor Eva Palm, raadio Star FM saatejuht ja diskor Allan Roosileht ning lauljad Anett KulbinKarl Killing ja Rainer Ild.

Žüriiliikmed annavad oma hääled poolfinaalile või finaalile eelneval õhtul toimuva peaproovi põhjal, mis satelliidi kaudu igasse riiki üle kantakse. Finaalis hääletavad kõik osalevad riigid, kuid poolfinaalides saavad hääleõiguse vaid selles poolfinaalis osalevad maad. Suur viisik – Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Hispaania, Suurbritannia ja korraldajamaa Portugal – on loosiga kahe poolfinaali vahel ära jaotatud ning nemad hääletavad omale osaks saanud poolfinaalis.

Eesti punktid edastab 12. mail toimuval finaalvõistlusel Ott Evestus, kelle ansambel Evestus osales sel aastal Eesti Laulul, saavutades palaga “Welcome to My World” 8. koha.

ETV-s kommenteerib Eurovisiooni poolfinaale ja suurejoonelist finaalshowd taas Marko Reikop.

1 vastus

  1. 1. mai 2018 @ 13:39

    […] Juba järgmisel nädalal toimub Portugalis tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus ning täna avalikustati kõikide riikide žüriiliikmed. Iga riigi žüriis on viis liiget, kes hindavad kõiki esitusi ja annavad oma hinded. Žüriide punktid liidetakse rahva omadega ja selgubki võistluse võitja. Eesti žüriisse kuuluvad: Live Nation Estonia peapromootor Eva Palm, raadio Star FM saatejuht ja diskor Allan Roosileht ning lauljad Anett Kulbin, Karl … Loe edasi KES KUULUVAD TÄNAVU EUROVISIOONI LAULUVÕISTLUSE EESTI ŽÜRIISSE? &rar… […]

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: