FINEST FM-I SÜNNIPÄEVAPIDU HULLUTAB HELSINGIS RETROFÄNNE

Soomes tegutsev eestikeelne raadio Finest FM tähistab 16. märtsil enda viiendat tegevusaastat retropeoga, mis toob Helsingis lavale Eesti 90ndate popphitid – ja seda meie toonaste staaride esituses.

Finest FM-i esindaja Enari Maiste sõnul täitub raadio viies tegevusaasta õigupoolest küll alles novembri keskel, aga sellest pole midagi, sest eestlastel ongi kombeks vara alustada ja hilja lõpetada. Sel aastal on Eesti 100. ja raadio viienda sünnipäeva puhul Soomes päris suur hulk sündmusi kavas.

“Lähim üritus, mis tulemas, ongi Finest FM-i retropidu, kuhu sõidab Eestist kohale umbes 18 inimest päris mitme suure autoga. Lisaks veel tehnikat ja muud kraami. Ja me paneme ühe korraliku retropeo maha,” ütles Maiste.

Programm kulgeb sisuliselt non-stop–režiimis ja toob lavale Estini, Astra, Nancy, Caatri, Mari-Liisi ning DJ Märt Rannamäe. Viimase sõnul pole isegi Eesti ööklubide laval sellist megakoosseisu varem nähtud. Nii et tulekul on tõsine Eesti asi ja Caater on seejuures korraldajate esimene otsus.

“Retropidu on natuke sellise mõttega tehtud ka, et soomlastele Caatri tulekut välja reklaamida,” ütles Maiste, kelle kinnitusel on sel bändil soomlaste seas täitsa arvestatav hulk paadunud näpuviskajaid.

“Kakskümmend viis fänni on need kindlad inimesed,” rääkis Maiste. “Kindlasti on neid veel – kõiki ei tea ju, kes saali tulevad. Aga nemad on kohe kindel. Alati suhtlevad nad minuga meilitsi ja ma olen kindel, et nad on alati ka kohal. Ma ei ole kahjuks veel jõudnud küsida, mis põhjus see on, miks nad meie pidudel käivad. Aga nad naudivad seda ikka täiega. Ja retropidu saabki olema nüüd ülivinge – seda nii soomlastele kui ka eestlastele.”

Kes Finest FM-i pidudel käima harjunud, teab, et klubides on alati mahupiirang. Kuna üritusi korraldatakse raadio nime all, siis on tarvis endast ka hea mulje jätta ja nii ei müüda maja kunagi puupüsti täis.

“Me hoiame piletihinda pigem natuke kõrgemal ja laseme saali vähem inimesi, et ei tekiks ebamugavat olukorda ja kõik oleks täieliku kontrolli all,” selgitas Maiste. “Retropidu toimub Pressa ööklubis Helsingi kesklinnas Sokos Hotel Presidentti alumistel korrustel. Sinna mahub kirjade järgi ligi tuhat inimest, aga me laseme pool – umbes 400–500 – oleneb sündmusest.”

Et rohkem ruumi ja mugavat äraolemist jätkuks, pääseb Finest FM-i tantsuõhtuil veelgi vähem külalisi uksest sisse.
“Me oleme alati kindlad, et meil tuleb täismaja, ja kurbusega peab vahel tõdema, et paarsada inimest jääb lihtsalt ukse taha, kui piletit pole eelmüügist kiirelt ära ostetud. Meil on selles suhtes tekkinud juba nii-öelda omamoodi bränd ja me hoiame nende sündmuste korraldamisel väga tugevalt silma peal, et asi oleks kõik kontrolli all – pisimgi detail. Ja me oleme kohaliku kogukonna südame sellega võitnud,” räägib Maiste.

Finest FM näikse täpselt teadvat, mida ta teeb, nii et täitsa kindlalt võidavad nad retropeolgi sadade kaupa südameid, ja seda juba 16. märtsil Helsingis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.