TARTU BLUUSIBÄND ESITLEB RAKVERES PLAATI

Foto: Leif Laaksonen

Reedel, 2. märtsil annab Tartu ansambel Sawmill Roots Orchestra omanimelise esikalbumi ilmumise puhul kontserdi Rakvere Buena Vista Sofa Clubis, plaadiesitlused Tartu Genialistide Klubis ning Tallinna Rockstar’sis järgnevad alles 7. ja 9. märtsil.

Sawmill Roots Orchestrasse kuuluvad jaanuaris Briti raadio Severn FM kuulajate poolt Aasta Bluusimeheks valitud kitarrist Andres Roots, trummar Raul Terep, klarnetimängija Aveli Paide ja trompetimängija Aigor Post; kõigil kolmel kontserdil lööb erikülalisena kaasa ka USA laulja ja kitarrist Robert Johnson.

Kvarteti pooletunnine CD sisaldab seitset Andres Rootsi sulest pärinevat pala, mille hulka mahub nii päris uusi lugusid (“Raul’s Custom Rag”, “Sawmill Stomp”) kui ka tosin aastat tagasi ansambli Bullfrog Brown repertuaaris olnud laule (“Build Me A Statue”, “Snake Girl Blues”). Sawmill Roots Orchestra tekkiski Rootsi soovist kuulda oma vanu lugusid New Orleansi kastmes nii, nagu ta neid algselt ette oli kujutanud – ja vähemasti Hollandi muusikakriitiku Theo Volki sõnul oli ettevõtmine vaeva väärt: “See kombinatsioon Mississippi deltabluusist ja New Orleansi jazzist on üks eriliselt edukas ekperiment.”

Albumi on üles võtnud Asko-Romé Altsoo, kujundanud Siret Roots, fotod on teinud Soome fotograaf Leif Laaksonen ja Läti fotograaf Juris Rozenbergs ning saateteksti on kirjutanud Läti ajakirjanik ja DJ Kaspars Zavileiskis.

Helikandjat tutvustav video:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.