TARTU LINNARAAMATUKOGUS AVATAKSE PIHKVA FOTOGRAAFI BLUUSINÄITUS

Tartu bluusijämmide pikaaegne eestvedaja Enn Vei (Foto: Ivan Tšulkov)

Neljapäeval, 15. veebruaril kell 17 avatakse Tartu Linnaraamatukogu muusikaosakonnas bluusikontserdiga Pihkva fotograafi Ivan Tšulkovi fotonäitus “Bluusitransiit”, kus Venemaa ja Soome kontserdilavadelt pärit piltide kõrval näeb ka jäädvustusi Tartu bluusimuusikutest: juba kahel aastal on Tšulkov käinud pildistamas Tartu Bluusikuu üritusi. Näitus on osa Tartu Bluusikuud koordineeriva MTÜ Tartu Blues 15. juubelist – Eesti esimene bluusiühing loodi 2003. aasta lõpus ning esimese ettevõtmisena võtsid bluusientusiastid toona USA saatkonna toel täiendada just linnaraamatukogu bluusiplaatide ja -raamatute kogu.

Hanto-Mansiiskis Urai linnas sündinud Ivan Tšulkov on fotograafiaga tegelenud 30 aastat; 2013. aastast elab ta Pihkvas ning töötab fotokorrespondendina ajalehes “Pihkva provints”. Näituse avakontserdil esinevad Alar Kriisa ja Vilho Meier ansamblist Cathouse Radio, Enn Vei, Priit Part ja Sergei Gvozdkov ansamblist Enn Vei Blues Band, Kaisa Maria Ling ja Silver Sirp ansamblist Kaisa Ling Thing ning spetsiaalselt selleks puhuks kokkutulnud trio Randal Randoja, Peeter Jaska ja Enn Vei. Varem väljakuulutatud Estraadiraadio kitarrist ja bändžomängija Karl Laanekask on paraku haigestunud ega saa kontserdil osaleda.

Neljapäevane bluusipäev jätkub Barlovas, kus kell 20:30 astub lavale Berliini ragtime-kitarrist Pan Salmenhaara, kes on karjääri jooksul kaasa löönud muuhulgas Jaapani orkestris Fujitsu Jazz Allstars ning ansamblites Jazz Partout ja Swing du Nord. Esmaspäeval, 19. veebruaril näeb sealsamas Barlovas akustilisi kitarre live-elektroonikaga kombineerivat Soome muusikut Antti Alankot ning tänavuse bluusikuu lõpetab teisipäeval, 20. veebruaril taas linnaraamatukogus Andres Rootsi loeng bluusilauljast ja -kitarristist Elmore Jamesist, kelle sünnist möödus jaanuaris 100 aastat.

Ivan Tšulkovi näitus “Bluusitransiit” jääb Tartu Linnaraamatukogu muusikaosakonnas avatuks 15. märtsini.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.