ILMUS EESTI ESIMENE TÄISPIKK PARMUPILLIPLAAT

Täna ilmus Eesti esimene täispikk parmupilliplaat Cätlin Mägi esituses.

“Täispikk kauamängiv parmupilliplaat kõlab uhkelt ja võimsalt. Cätlin on Eesti muusikamaastikul harukordne artist, kes suudab esmapilgul lihtsast pillist, nagu seda on parmupill, võluda välja erakordseid rütme ja meloodiad,” ütles Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja ja Viljandi pärimusmuusika festivali programmijuht Tarmo Noormaa.

Plaadil kõlab 14 muusikapala Eesti pärimusmuusika varasalvest. Plaadil kasutab Cätlin parmupille osavalt just laulude saatepartiide komponeerimisel. Ühes loos saab korraga kuulda erinevaid parmupille. Selline mitme parmupillimängimise tehnika on omane Austria traditsioonilisele muusikale.

Cätlin Mägi kolmas sooloplaat “Mu pill parmupill” ilmus täna, 2. veebruaril parmupillifestivali raames Tallinnas.

Plaadiesitluskontserdid toimuvad eeloleval kevadel ning kaasa teeb ka Meisterjaan.

1 vastus

  1. 2. veebr. 2018 @ 23:08

    […] Täna ilmus Eesti esimene täispikk parmupilliplaat Cätlin Mägi esituses. “Täispikk kauamängiv parmupilliplaat kõlab uhkelt ja võimsalt. Cätlin on Eesti muusikamaastikul harukordne artist, kes suudab esmapilgul lihtsast pillist, nagu seda on parmupill, võluda välja erakordseid rütme ja meloodiad,” ütles Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja ja Viljandi pärimusmuusika festivali programmijuht Tarmo Noormaa. Plaadil kõlab 14 muusikapala Eesti pärimusmuusika … Loe edasi ILMUS EESTI ESIMENE TÄISPIKK PARMUPILLIPLAAT → […]

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: