VAATA VÄRSKET RÄPIVIDEOT: VTXDITTO “Ü.K.S”

VT ja Ditto on kaks head sõpra, kes 2015. aastal otsustasid koos haarata mikrofoni ja katsetada “uue kooli” taustadele oma loomingut. Nende kirjutised juhivad tähelepanu erinevatele teemadele nagu ühiskonnakriitika, iseendaks jäämine, elu nautimine jms.

Olles pikka aega kõrvuti oma sooloprojektidega tegelenud, märkasid mehed, et neil mõlemal on midagi, mis teineteise muusikat täiustaks. Tehti esimesed collab’id ja juba saadi aru, et asi toimib koos veel ehedamalt. Nii loodigi ühine projekt nimega EKSMAT, millest hiljem kasvas välja elektrit täis duo VTxDitto.

VTxDitto hoiavad tugevalt üleval Rap-LA räppmuusika poolt. Nende aktiivne tegutsemine on märgi maha jätnud nii mõneski meediaväljaandes. Samuti on mõlemad noormehed figureerinud erinevate videotega ETV2 edetabelisaates Eesti TOP 7, parim neist jõudis lausa esikohale.

Ahjusoe lugu, mille nimeks “Ü.K.S.” (ÜhisKondlikSurve), on ühtlasi ka teine singel VTxDitto ühiselt albumilt, mis ilmub sellel kevadel. Plaadile jõuab nii VT kui Ditto uut loomingut (sealhulgas viimase värskeim laul “Poiss”) kui ka mitu ühislugu.

“Ü.K.S.” on muusikapala, mis puudutab ühiskonna erinevaid valupunkte, mida miskipärast ei märgata või ei taheta märgata. Selle looga tahetakse öelda, et ükskõik kui palju meid kuskilt mujalt survestatakse, siiski tuleb jääda iseendaks, avaldada enda arvamust, minna edasi eesmärgi nimel ning mitte lasta kellelgi teisel enda eest valikuid teha.

Loo muusikavideo filmis ja monteeris kokku Egon Rinaldo ehk Eugen. Klipp võeti üles Rapla Kultuurikeskuse vanas bändikas, kus räpparitele on antud võimalus teha proovi ja kus nad ka oma muusikat salvestavad.

“Tahame tänada Henrik Veeäärt @Lakeside Studio, kes tegi sellele laulule korraliku mixi ja masteri!”, kiidavad VT ja Ditto.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.