MÜÜGILE TULEB KOGUMIK “EESTI HÜMN”

Peatselt ilmub kogumik “Eesti hümn”, kus paljud tuntud esitajad kannavad ette meie riiklikku hümni, väga erinevates stiilides ja versioonides. Iial ei või ju teada, millal mõni pidulikum sündmus toimub, kus peaks hümni mängima ja siis on endale meeldiv versioon kohe käepärast võtta.

170 aastat tagasi soome helilooja Friedrich Paciuse poolt loodud laulu esitavad teiste hulgas Eesti Kaitseväe Orkester koos Rahvusmeeskooriga Peeter Saani juhatusel, Tallinna Ülikooli Meeskoor Indrek Vijardi juhatusel, Brad Jürjens, Andrus Kasesalu ja Boogie Company, Tõnu Timm, Liisa Uukkivi, Merit Männiste, Artjom Savitski, Kaari Sillamaa Muusikateatri Lastekoor Hille Savi juhatusel jpt. Eestikeelsed sõnad kirjutas soomlaste “Maame laulu”-le Johann Voldemar Jannsen aastal 1869, mil see ka esimesel üldlaulupeol ette kanti ning laul sai esimese ärkamisaja Eestis sedavõrd populaarseks, et pärast iseseisvumist kinnitati ta nii Soome kui ka Eesti riigi hümniks.

Väike stiilinäide kogumikult meie kitarrivirtuoosi Brad Jürjensi versioonist:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.