TARTU KITARRIST REKLAAMIB BRITI KITARRITEHNIKAT

Briti kitarricapode tootja G7th reklaamnägude hulka lisandus eile esimene eestlane – Tartu bluusikitarrist Andres Roots. Capo on seade, mida kasutatakse transponeerimise abivahendina keelpillide mängimisel ning G7th tooted on ka Eestis müügil.

“G7th võttis minuga ise ühendust, et ma nende uut tüüpi caposid testiksin, ja kuna Šoti kitarrist Dave Arcari oli neid just kiitnud, siis otsustasin järgi proovida – tuleb välja, et G7th Performance 2 on tõesti mugav ja praktiline lahendus,” ütles Roots. “Ja kuivõrd mina mängin peaasjalikult slaidkitarri, mis tähendab tavapärasest jämedamaid keeli ja suuremat keeltekõrgust, siis ega neid caposid väga palju ei ole, mille jõud minu pillidest üle käiks.”

Roots on ühtlasi ka UK raadiojaama Severn FM bluusisaate “The Blues Hour” Aasta Meesartisti nominent. Auhinnale kandideerivad veel Marty Manous, Troy Redfern, Kid Colling Cartel, Ash Wilson, Big Daddy Wilson, Chris Blevins, Drew Holcombe & the Neighbors, Ritchie Dave Porter, Gurf Morlix ja Jim Keaveny. Hääletada saab aasta lõpuni, saates aadressile blues@severnfm.com e-kirja oma lemmiku nimega – kirja teemaks tuleb märkida “bluesman”.

Oktoobris Eesti bluusikonkursi Estonian Blues Challenge võitnud ning märtsis Norras toimuval European Blues Challenge’il Eestit esindava trio Mikk Tammepõld, Andres Roots & Anneli Kadakas esimest stuudiosalvestust saab kuulata siin:

Tegu on uusversiooniga Willie Dixoni palast “Little Red Rooster”.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.