EESTI KULTUURIMAESTROID MEENUTADES

MuusikaPlaneedile kirjutas Maarja Keerd, kes kogub ühisrahastusplatvormis Hooandja toetust ühe väga huvitava projekti jaoks. Loe lähemalt – ja kui Sul on võimalust projektile hoogu anda, aita! 🙂

Endel Pärn, Paul Pinna, Arne Oit, Ervin Abel, Sulev Nõmmik, Voldemar Panso, Vello Viisimaa – vaid mõned nimed meie hulgast lahkunud maestrotest.

Kas olete tähele pannud, kuidas need ja paljud teised nimed hakkavad ajapikku unustusehõlma vajuma või ka juba on vajunud? Mida aeg edasi, seda vähem neid mäletatakse. Alles hiljuti küsiti mu käest, kes olid Ants Lauter ja Ants Eskola.

Seda on tegelikult väga kurb näha ja kuulda, kuidas need inimesed unustatakse, kes on meie kultuuri alustalad, kes on loonud meie kultuuri ja nii palju meile andnud.

Kas mitte poleks õige aeg neile viimaks midagi vastu anda? Midagi, mis aitaks neid meie meeltes ja mälestustes hoida?

Nende küsimustega seoses hakkasid mul liikuma mõtted, kuidas seda murekohta täita. Raamat? Etendus? Kalender? Ei. Peale pikka mõtlemist, arutlemist ja konsulteerimist jõudsin järeldusele, et kõige parem väljund selleks oleks DVD, kuhu oleks kogutud unustuse hõlma vajuvate maestrote kohta lugusid, jutte, naljakaid sündmusi ja juhtumisi.

Kõige paremini suudavad seda siiski kõike edasi anda need näitlejad ja lauljad, kes on nendega koos töötanud nii teatris, estraadis kui laulude kirjutamisel. Videopildina annaksid need lood palju paremini edasi seda, kes need inimesed olid. See annaks edasi mitte ainult hääle ja kõla vaid ka miimika, kehahoiakud ja sügavamad mõtted.

Kuigi see projekt tuleb sügavalt südamest ja missioonitundest, siis sellest üksi on vähe. Kuna see projekt tuleb väga mahukas ja kulukas, on vaja kõigi abi, kes oleks sellisest projektist ja valmivast plaadist huvitatud.

Kui ma olen just Sinu näol leidnud endale mõttekaaslase ja oled valmis toetama meie imelist kultuuri, siis oled oodatud nii hooandjasse kui Facebooki projekti lehele.

Hooandjast leiad videotutvustuse ja samuti pikema kirjelduse ja lahti seletuse kogu projektil. Projekti leiad siit.

Facebooki projekti lehel saab olla kursis viimaste uudistega. Tulevad tänusõnad ja kummardused toetajatele. Mõningad näited ja lood juhtumistest ning muud põnevat lugemist. Samuti erinevad artiklid ja sündmused, mis projektiga seotud on. Grupi leiad siit.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.