VOLDEMAR KUSLAPI ELUTÖÖKOGUMIK “MINU SÜDAMES SA ELAD”

Sel sügisel tähistab oma 80-ndat juubelit maestro Voldemar Kuslap (24.09.1937). Lisaks paljudele kontsertidele üle Eesti, rõõmustab ta meid ka imelise kogumikuga (kaks DVD-d + üks CD), mille esmaesitlus oli 25. septembril Estonia Talveaias.

“See on tõeline elutöökogumik. Olen selle üle uhke!” lausub hr Kuslap ise oma kogumikku käes hoides.

Ja nii see tõesti ka on. DVDdel saab näha-kuulda kolm tundi parimaid palasid ooperitest, operettidest, muusikalidest, kontsertsalvestustest ja CDl kuulda üle tunni laule, aariaid ja duette tema laialdasest repertuaarist. Selle kogumikuga saab hr Kuslapi austaja näha ja kuulda, et vanameister ei ole pelgalt estraadilaulja vaid ka imeline näitleja ning klassikalise muusika austaja.

Videopildis on võimalik näha aariaiad, duette ja laule W. A. Mozarti ooperitest “Don Giovanni” ja “Võluflööt”, G. Bizet ooperist “Carmen”, G. Donizetti ooperist “Don Pasquale”, Eesti oma helilooja E. Tambergi sulest ilmunud ooperist “Cyrano De Bergerac”. Samuti ei saa mööda ka operettidest ja muusikalidest, mida esindavad M. Leigh muusikal “Mees La Manchast”, P. Abrahami operett “Savoy Ball”, I. Kalmani operett “Silva”, R. Heubergeri operett “Ooperiball”, J. Strauss II’i operetid “Viini veri” ja “Öö Veneetsias”, J. Bock muusikal “Viiuldaja katuselt” ja paljude teiste väärt heliloojate teosed. Samuti leiab väiksemal määral ka estraadi- ja kammermuusikat.

Muusikaplaadil on lai valik duette, aariad ja laule operettidest ning muusikalidest. Näiteks võib tuua C. Porter/E. Vetemaa “Suudle mind, Kate”, F. Loewe/E. Vetemaa “Minu veetlev leedi”, R. Valgre “Sinilind”, B. Smetana/H. Karmo “Vltava” ja paljude teiste armastatud heliloojate loomingut.

Nii videopildis kui plaadil saab kuulda ja näha peale hr Kuslapi enda ka mitmeid teisi suurepäraseid lauljaid ja näitlejaid koduteatri Rahvusooper “Estonia” lavalaudadelt kui ka estraadilavalt. Temaga koos esitavad duette Anu Kaal, Helgi Sallo, Ülle Ulla, Urve Tauts, Eeva-Liisa Naumanen, Heli Lääts, Katrin Karisma, Teo Maiste, Mati Palm, Endel Pärn, Hans Miilberg, Karl Kalkun ja Mati Vaikmaa.

Plaatidega kaasas on ka raamatuke, milles leidub hulgaliselt pilte hr Kuslapi etendustest teatrilavalt ja esinemistest väljapool teatrit. Samuti pilte lavapartneritega.

DVD-del ja CD-l kasutatud muusikamaterjal pärineb ERR-i arhiivist ja teise DVD viimased kolm videot on filmitud lähiajal Chris Männiku poolt.

Erilised tänusõnad kogumiku valmimisel lähevad projekti autor, kava koostaja ja helirežissöör-restauraator Jüri Kruusile, kes on hingega asja juures olnud ja välja kaevanud arhiivist paljud unustusehõlma vajunud palad. Tähelepanuta ei tohi jätta ka teisi kogumiku valmimisel kaasa löönuid. Videomontaaž ja DVD mastering: Chris Männing; CD mastering: Marika Scheer; kujundaja: Tiina Sildre; Toimetaja: Liina Viru; Tekstid ja tõlge: Anne Erm ja Liina Viru; Fotod: Rahvusooper “Estonia” arhiiv, ERR-i arhiiv ja erakogud.

Produtsent sellel imelisel kogumikul on maestro Voldemar Kuslap ise.

Väike ülevaade kogumikul olevast:

Hr Kuslapi esinemiste, esitluste ja palju muuga saab end kursis hoida tema fännilehel Facebookis, kust saab ka tema kogumikku tellida.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.