TOIVO ASMER, MERLE LILJE, PEETER KALJUSTE, TANIEL VARES JA MÄNNISTE PEREBÄND LÄHEVAD TUURILE

Sel laupäeval asub mööda Eestimaa lavasid liikuma kontserttuur “Soovikontsert”, millel astuvad ühiselt üles Männiste Perebänd, Toivo Asmer, Merle Lilje, Peeter Kaljuste ja Taniel Vares. Ringreis saab alguse 29. juulil Lihula laululaval, liikudes edasi 3. augustiks Võru Kandle aeda, seejärel esinetakse 4. augustil Elva lauluväljakul, 5. augustil Pärnus Kentuki kõrtsis, 6. augustil Põltsamaa lossihoovis, 13. augustil Harjumaal Vanamõisa Vabaõhukeskuses ning 17. augustil Viljandi lauluväljakul. Iga kontserti raames saab publik kuulda nii vanu kui uusi lugusid.

Muusik Taniel Vares ütleb, et ta esineb suvetuuril oma tavapäraste lugudega, mida tema austajad juba tunnevad ja ta ootab kontserdile neid, kellele tema laulud meeldivad. Tema kontserdirepertuaaris on kindlasti “Kui homme meid ei leia siit” ja “Kuula vaid”. Perekond Männistega on ta varemgi koos laval esinenud, Toivo Asmeriga aga seob teda ka võidusõit, mida too korraldab. “Ainult Merlega pole ma veel koos esinenud,” lisab Vares.

Männiste Perebändi vanim liige ehk isa Kaupo ütleb, et nemad lähevad välja täies kooseisus ehk siis lisaks temale ka tütar Merit ja poeg Märten ning nad pakuvad austajatele nii vanu lugusid, mis on inimestel juba südames, kui ka uusi laule, mis salvestatud sel aastal. Nende puhul on igas Eestimaa nurgas kõige enam tahetud kuulata laulu “Kallista”, mille kohta ütleb Kaupo Männiste, et see lugu on perebändi repertuaaris sama ikooniline nagu Anne Veskil “Roosiaia kuninganna” või Joel Steinfeldil “Tiigrikutsu”. Kindlasti saab kuulda hiljuti salvestatud lugu “Homsepäeva toost”, aga ka Meriti “Jääinglit” ja “Sünnipäevaks Sulle”.

Kolm Männiste perebändi liiget esinevad tavaliselt koos, mõnikord on päevas paar kontserti, teisalt jälle tekib esinemistel ka paarinädalast vahet. Kaupo Männiste ütleb, et kuigi elatakse Tallinna külje all, kutsutakse neid esinema kaugemale, sealhulgas Lõuna-Eestisse ja saartele. “Mida kaugem punkt, seda rohkem kutsutakse,” naerab ta. Kutsujateks on nii omavalitsused, kultuurimajad kui ka tavalised inimesed ja esinetakse peamiselt tähtpäevadel. “Soovikontserdil” esinevatest lauljatest on Männiste Perebänd laulnud koos Taniel Varesega. “Eesti on väike, kolleegid saavad ikka laval kokku,” lisab ta.

Merle Lilje sõnul oli tema viimane suvetuur üle-eelmisel aastal ning see oli tore ja edukas ringreis mööda Eestit. Tema ja Toivo Asmeri ühisesinemistel oodatakse ja palutakse kõige sagedamini laulda nende lugu “Soov”. “Kui me oleme kolmekesi koos Peeter Kaljustega, on ka meie trio nimeks Soov,” räägib ta. Populaarne on ka “Saatus”, lauljannale endale aga on lemmikuks “Sa tee, mis teed” viimaselt salvestuselt. Suviselt tuurilt ootab Merle Lilje ilusaid ilmu ja palju positiivseid kuulajaid positiivse energiaga. Lisaks “Suvekontserdi” tuurile on tal ees ka esinemised ansambliga Laine ning oma sooloprojektid. Toivo Asmer lisab, et Merle Lilje ja Peeter Kaljustega esinetakse kogu aeg koos ja nii ka tänavu. Kuna neile kõigile meeldib Männiste Perebändi kooslus ja ka laulud lähevad stiililiselt ühte, samuti ollakse head koostööd teinud Taniel Varesega, siis tekkiski just selline sobiv suvetuuri seltskond.

Kontserttuuri “Soovikontsert 2017” piletid on saadaval Piletilevis.

1 vastus

  1. 24. juuli 2017 @ 22:03

    […] Sel laupäeval asub mööda Eestimaa lavasid liikuma kontserttuur “Soovikontsert”, millel astuvad ühiselt üles Männiste Perebänd, Toivo Asmer, Merle Lilje, Peeter Kaljuste ja Taniel Vares. Ringreis saab alguse 29. juulil Lihula laululaval, liikudes edasi 3. augustiks Võru Kandle aeda, seejärel esinetakse 4. augustil Elva lauluväljakul, 5. augustil Pärnus Kentuki kõrtsis, 6. augustil Põltsamaa lossihoovis, 13. augustil … Loe edasi TOIVO ASMER, MERLE LILJE, PEETER KALJUSTE, TANIEL VARES JA MÄNNISTE PEREBÄND L&A… […]

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: