KOIT TOOME JA LAURA JÕUDSID VERONASSE KIIEVISSE!

Koit Toome ja Laura

Koit ja Laura Tallinna lennujaamas

Eesti euroloo “Verona” tiim startis täna päeval Tallinnast otselennuga Ukraina pealinna Kiievisse, sest juba homme pärastlõunal ootab neid ees esimene proov Eurovisiooni lauluvõistluse laval.

Lähinädalatel saab MuusikaPlaneedist lugeda vägagi palju selle kohta, kuidas Laural ja Koidul Kiievis läheb, kuid kindlasti ei jäta me unarusse ka kodumaist muusikatööstust – kirjutame jätkuvalt värsketest singlitest, muusikavideotest, albumitest, esinemistest. 🙂

Alljärgnev kokkuvõte on tehtud täna meedias ilmunud artiklite ja videousutluste põhjal.

Laura teel Tallinna lennujaama

Laura magas enda sõnul ööl enne tähtsat reisi hästi. Kuna ta unustas kodus kardinad akna ette tõmmata, siis kella poole kaheksase äratuse asemel tegi ta silmad lahti juba kell seitse ja hakkas toimetama.

Eurovisiooniks võttis ta kaasa kolm suurt ja ühe väikese kohvri, samuti on tal kaasas kostüümikott ja käekott.

Lauljatar põhjendas Kiievisse sõiduks pähe pandud lillekesi sellega, et luges eile öösel, et ukrainlastele on lilled väga olulised. Samuti meenutas Laura, et kui käis ansambliga Suntribe 2005. aastal Kiievis, siis nägi, et lillepoed on seal avatud 24/7.

Kristiina Viirpalu loodud valge esinemiskleit on lauljatari sõnul just selline, mida ta tahtis. “Kui ma selle selga panin, siis mulle tundus, et see läheb loo sõnumi Veronaga väga-väga hästi kokku. Pluss ta on ääretult mugav, lava peal saab mõnusalt ringi kõndida, kuigi Kiievi lava on üldse väiksem kui Eesti Laulu oma. Et liikumisprobleemi ei ole – ta on küll raske, aga teda on ääretult hea transportida, sest sa rullid selle kokku ja ta on sellisest kvaliteetsest materjalist, et pärast tõmbad lahti ja juba saad selga panna.”

Kuigi ERR tegi “Verona” tiimile peale Eesti Laulu võitu ettepaneku teha koostööd rootslastega, siis lõppkokkuvõttes tehti kõik siiski enam-vähem ise. “Koostöö oli hea selle poole pealt, et nemad [rootslased] andsid ideid ja panid meie tiimi mõtted tööle. Ma olen kindel, et 99% on see meie, Eesti enda asi,” jutustas Laura.

Eesti tänavuse lavalahenduse eest hoolitses Magnus Müürsepp, kes lisas lavalisele liikumisele elemente ja tegi lavalise oleku Eurovisiooni lava jaoks sobivaks.

Nii Laura kui Koidu riideid aitas valida stilist Kenneth Bärlin, kuid kumbki laulja polnud teineteise lavakostüüme enne Kiievisse sõitu näinud.

Rääkides teistest Eurovisiooni lugudest mainis Laura, et talle meeldib väga Islandi laul ja lauljatar.

Koit Toome

Koit teel lennukisse

Koit Toome magas öösel vaid tunnikese, sest pakkis reisi jaoks öö läbi asju. Hommikul tuli ka tütar Rebecca kooli viia. Koidu ja tema meikarist elukaaslase Kaia Triisa teine laps, 15. aprillil sündinud poeg Richard tuli koos vanemate ja vanaemaga Kiievisse kaasa.

Kokku tõi perekond endaga Eurovisioonile kaasa kuus kohvrit ja lapsekäru.

Koit Toome rääkis, et ta pole kõikide tänavuste eurolauludega veel kursis, aga plaanib lugusid kuulata täna õhtul läpparist, oma hotellitoas. Siiski mainis ta ära rootslaste meeldejääva lavanumbri.

Kaia Triisa läheb meikarina Eurovisiooni lauluvõistlusele kolmandat korda. Varem on ta euromöllu läbinud koos Tanja ning Elina Borni ja Stig Rästaga. Nii nagu Koit, pole ka Kaia veel Laura esinemiskleiti näinud – ainult pildilt.

Triisa loodab, et “Verona” tiimil läheb hästi. Ta usub, et laul pääseb edasi finaali, kus saavutatakse koht TOP 15-s või TOP 20-s.

Neljandat korda Eurovisiooni lauluvõistlusel osalev Sven Lõhmus arvas, et kuna selleaastane konkurss toimub Ukrainas, siis on kindlasti tegu ühe poliitilisema Eurovisiooniga ja andes intervjuusid peab olema valmis ka küsimusteks Ukraina poliitilise olukorra kohta.

Lõhmus tunnistas, et asjade pakkimine reisile oli paras peavalu. “Aga praegu on kõik väga tore, ilm on ilus, päike paistab, tuult ei ole – hea lennuilm.”

Hitimeistri sõnul loosse radikaalseid muudatusi tehtud ei ole. “Laulu muutsin väga vähe, laul on põhimõtteliselt sama. Produktsioon on natukene võimsamaks tehtud, natuke jõulisemaks, efekte juurde pandud, eriti just sinna lava fonosse, mille peale nad laulma hakkavad. Aga põhimõtteliselt on lugu sama.”

Nagu juba varem kuulda on olnud, sai Sven loo jaoks inspiratsiooni eelmisel aastal Itaalias reisides, laulu enda kirjutas ta siiski valmis kodus. “Mõte tekkis Itaaliast Eestisse tulles, et võiks [loo] pealkirjas kasutada ära sõna Verona, mis haakus kunagi Romeo ja Julia story‘ga.”

Lõhmuse sõnul on fännid andnud “Verona” itaaliakeelsele versioonile väga head tagasisidet. “Itaalia keeles kõlab see laul väga hästi ja ma isegi ütleks, et mõnevõrra paremini kui inglise keeles,” mainis helilooja.

Üheksandat korda Eurovisioonile sõitev Eesti Laulu produtsent Mart Normet avaldas, mida näeb lauluvõistluse teises poolfinaalis Eestit tutvustaval “postkaardil” – Tallinna vanalinna, Eesti puutumatut loodust kell 5 hommikul, moodsat Rotermanni kvartalit, Laurat ja Koitu oma hobidega tegelemas ja ka Eesti toitu. Kõige viimasena võeti postkaardi jaoks materjali üles täna päeval Tallinna lennujaamas.

Sel aastal paluti postkaardi materjal saata kõikidel võistlusel osalevatel riikidel endal. “Verona” meeskond pöördus selleks EAS-i poole, et filmida promoklipp üles nii hästi kui võimalik. Seda tööd valiti tegema Kristjan-Jaak Nuudi, kes on Eesti üks paremaid operaatoreid.

“Verona” taustalauljad Kaire Vilgats, Dagmar Oja, Rolf Roosalu

Nordica lennuk, mis meie eurotiimi Kiievisse lennutas

"Good luck!"

Kell 19:50 postitas Laura oma Facebooki fännilehele sellise magusa pildi, kommenteerides: “Jõudsime kohale! Saime üllatusmagustoidu Odessa meeskonnalt 🙂— at Odessa Restaurant.”

Homne päevakava näeb Eesti eurotiimil välja selline: meik, lavalise liikumise proov hotellis, soundcheck, esimene proov eurolaval, pressikonverents ja loomulikult ohtralt intervjuusid erinevatele väljaannetele. Soovime neile edu! 🙂

1 vastus

  1. 3. mai 2017 @ 6:15

    […] Eesti euroloo “Verona” tiim startis täna päeval Tallinnast otselennuga Ukraina pealinna Kiievisse, sest juba homme pärastlõunal ootab neid ees esimene proov Eurovisiooni lauluvõistluse laval. Lähinädalatel saab MuusikaPlaneedist lugeda vägagi palju selle kohta, kuidas Laural ja Koidul Kiievis läheb, kuid kindlasti ei jäta me unarusse ka kodumaist muusikatööstust – kirjutame jätkuvalt värsketest singlitest, muusikavideotest, albumitest, esinemistest. … Loe edasi KOIT TOOME JA LAURA JÕUDSID VERONASSE KIIEVISSE! → […]

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: