VILLU TALSI JA MARTIN MÜLLER “SEPA JULIUSEGA JAHIL”

Martin Müller & Villu Talsi "Sepa Juliusega jahil"Armastatud pärimusmuusikud Villu Talsi ja Martin Müller on maha saanud värske helikandjaga, mille muusika on inspireeritud kunagise lõõtsamehe Julius Sepa pärandist.

Pärimusmuusikas on tihtipeale läbi põimunud aeg, inimesed ja ruum. Ka antud plaadi jaoks on inspiratsiooni kogutud kunagise Miila küla pillimehe Julius Sepa (1901-1981) muusikast ning isiksusest. Oluline on ka see, et Martin ise on Miila küla elanik ning ka Villu suguvõsa on omal ajal Seppadega küllalt tihedalt seotud olnud.

“Kuna me mõlemad oleme Virumaa mehed, tahtsime teha midagi, mis kodukandiga seotud. Ma teadsin, et minu kodukülas oli selline pillimees kunagi elanud, temast on palju vahvaid mälestusi,” kommenteerib Müller. Lisaks mälestustele kaevasid mehed välja ka helilindid, kuhu Juliuse mängu oli salvestatud. “Sealt leidsime lugusid, mis omal ajal laiemalt populaarsed olid (“Hulkuri valss”) ja ka seni kuulmata materjali. Mine tea, võibolla on need palad tema enda tehtud,” lisab Talsi. Albumi välja andmist toetas Miila küla ja seal toimus ka plaadi esmaesitlus.

  • Martin Müller – Hohneri tüüpi kahe-poole-realine lõõtspill, eesti lõõtspill, laul
  • Villu Talsi – mandoliin, kitarr, laul

Albumit saab endale soetada Eesti Muusika Infokeskusest.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.