MUUSIKAPLANEEDI LUGEJATE KÜSIMUSTELE VASTAS MICK PEDAJA

Mick Pedaja

MuusikaPlaneedi lugejatel oli sel nädalal võimalus esitada küsimusi 23-aastasele Mick Pedajale, kes on muusikat teinud juba aastaid, kuid tema tähelend saabus selle aasta alguses, kui lugu pealkirjaga “Seis” saavutas konkursil Eesti Laul 2016 neljanda koha. Vastused teie küsimustele on Mickult nüüd saabunud!

Tahaksin öelda, et “Seis” on superlaul! Millal uut singlit kuulda saab ja kui kaugel on plaadi salvestamine?

Uue singli salvestamine on olnud alati plaanis, alates sellest, kui tuli välja “Seis”. Praegu on asjad veidike ajaliselt nihkunud ja singel valmib ka aegamisi. Kaua enam ei pea ootama.

Kuidas sündis laul “Seis”? Kas enne tulid sõnad ja siis viis või vastupidi? Mis sind inspireeris? Kas osaleksid sobiva looga veel Eesti Laulul?

“Seis” sündis Rapla Kultuurikeskuses laval kardina taga ühe tiibklaveriga jämmides. Esialgsed viisid tulid inglise keeles, kuid sõnumi otsustasin edasi anda ikka eesti keeles. Inspireeris eluolukord tol hetkel. Kunagi ei tea, kas osalen või mitte. Praegu tunnen, et sain sealt toreda ja vajaliku hüppe kätte, et edasi minna. Hetkel plaanis ei ole lugu saata Eesti Laulule, kuid jätan otsad lahtiseks.

Kas oled veel Micucus tegev? Nende Facebooki lehel olevas infost sind bändiliikmete nimekirjast enam ei leia.

Hetkel ei ole Micucus tegev. Praegu on paus. Võib juhtuda, et teeme tulevikus koostööd edasi. Kedagi ei ole välja visatud, need on inimesena kasvamise protsessid. Kõik situatsioonid ja kogemused on eluks alati vajalikud. Tuleb olla tänulik nende eest.

Kuidas ja millal sai alguse sinu koostöö Getter Jaaniga ja kui tihti temaga esinemas käid?

Getter Jaaniga teeme vaid nii palju koos, et saadan teda kitarril. Muusikat mulle meeldib teha ja selle sees olla igapäevaselt. Esinemisi jagub 🙂

Milline haridus sul on? Kas oled õppinud mängima ka muid instrumente peale kitarri?

Olen käinud Kehtna Kunstide koolis kitarri erialal umbes 5-6 aastat. Enamjaolt harjutasin kodus ise. Nooti ma ei tunne ja solfedžoga ei leidnud erilist sidet. Seega jäin ka edaspidi omapäi lugusid maha võtma ja ise kirjutama.

Elad sa veel Raplas või oled nüüd Tallinna poiss?

Elan hetkel Tallinna lähedal ühes toredas kohas 🙂

Kuna olete Jüri Pootsmanniga mõlemad Raplast, siis kas tundsite teineteist juba varem? Mida oodata teie Kultuurikatla kontserdilt? 🙂

Tundsime Jüriga teineteist varem ikka. Nagu oleme Jüriga nalja teinud, et käisime kultuurimajas juustušnitslit söömas. Rapla on piisavalt pisike ja piisavalt suur. Kultuurikatlas on oodata midagi teistsugust. Kuna siiani olen andnud kontserte üksi, siis katlas on mul varuks üllatus ja mitmeid uusi lugusid. Näitan end veidike teisest küljest.

Kõigil huvilistel on võimalus Micku näha ja kuulda järgmisel pühapäeval, 29. mail Kultuurikatlas (esinemine Jüri Pootsmanniga) ning 18. juunil Viimsi Vabaõhumuuseumis (Mikk Tammepõlluga).

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.