EESTI JÄÄB EUROVISIOONI FINAALIST KÕRVALE

Eurovisiooni finalistid 2016

Rootsi pealinnas Stockholmis toimus teisipäeva hilisõhtul tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse esimene poolfinaal, kus Eestit esindas Jüri Pootsmanni lugu “Play”, mis kahjuks laupäeval toimuvale finaalkontserdile edasi ei pääsenud.

Kokku kõlas esimeses poolfinaalis 18 lugu (alustas Soome ja lõpetas Malta), millest finaali jõudsid žürii- ja publikuhääletuse tulemusena (50/50) kümme paremat. Hääletada sai 21-s riigis: kõikides esimeses poolfinaalis osalenud riikides + Rootsis, Prantsusmaal ja Hispaanias.

Kümme finalisti esimesest poolfinaalist on (juhuslikus järjekorras):

Seega, finaali ei pääsenud:

Eesti žüriisse kuulusid: Helilooja Priit Pajusaar (52), laulja Els Himma (76), lauluõpetaja Kadri Koppel (39), Go Away Birdi lauljatar Hanna Parman (23) ning Avoid Dave’i liige Taavi Paomets (27). Nii nagu kõik žüriid, tegid ka nemad oma valikud esmaspäeva hilisõhtul toimunud lavaproovi põhjal.

Eesti Eurovisioonil

MuusikaPlaneedi lugejatest uskus Eesti pääsemist finaali 57,89% küsitlusele vastanutest, seega 42,11% ei pidanud seda tõenäoliseks.

Eesti lavashow teemaks olid kaardid ja kaardimastid, mis sümboliseerisid seda, et elu on kui kaardi- ja õnnemäng, milles tuleb võtta riske. Lavapõrandal oli näha Jüri näoga kaarte ning laulja tegi esinemise ajal kaarditriki.

Eurovisiooni lauluvõistluse teine poolfinaal toimub neljapäeval, 12. mail ning suurejooneline finaal laupäeval, 14. mail.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.