SAAGE TUTTAVAKS: ANSAMBEL CARAMEL

Caramel

Hiljuti kirjutasime, et Brigita Murutaril on nüüd bänd nimega Caramel, kellel ilmus debüütsingel “Õigus ja võimalus”. MuusikaPlaneet otsustas pundiga lähemalt tutvust teha ja meie küsimustele vastas ansambli esindaja Ragnar Konson.

Millal tekkis idee panna kokku bänd nimega Caramel?

Bändi idee tekkis eelmise aasta kevadel Tartu Kevadpäevade raames toimunud Öölaulupeol. Seal olid kõik bändiliikmed ka esimest korda koos laval. Poisid pillimeestena ja Brigita õhtujuhina, Henri Laumetsa kõrval. Kulus umbes aasta ja 9. märts 2016 jõuti esimese ühise proovini, mida peame ka bändi sünnipäevaks.

Miks bänd just sellist nime kannab ja kes sinna kuuluvad?

Seda õiget nime oli raske leida. Tahtsime lihtsat nime, mis tähendaks midagi ja samas mitte midagi. Õnneks tulid meile appi raadio Elmar kuulajad, kes pakkusid erinevaid nimesid. Meeldima hakkas Karamell ja see ka jäi. Muutsime natuke kirjapilti ja nii meil nimi leitud saigi. Kirjapilt on küll Caramel, aga sõpradele oleme ka Karamell. 🙂 Oleme raadio Elmar kuulajatele väga tänulikud.

Carameli koosseisu kuuluvad muusikalisest kollektiivist Zetod tuntud basskitarrist Jaanus Viskar ja trummar Martin Kütt. Kitarril noor ja andekas Paul Neitsov ja hääle annab bändile särav lauljatar ja raadiohääl Brigita Murutar.

Millest räägib lugu “Õigus ja võimalus” ning kas kavatsete teha vaid eestikeelset muusikat?

Lugu räägib retkest loodusesse, kuhugi ürgsesse jõeoru liivakivikaljude juurde, kus inimest tabavad selged mõtted, ja isegi, kui ta peab pärast tsivilisatsiooni rüppe tagasi pöörduma, jääb midagi ilusat ja head sellest tundest alles.

Loo viisi autoriks on bändi kitarrist Paul ja sõnad pärinevad Aapo Ilvese sulest.

Oleme kodumaine bänd ja meie emakeel on väga ilus. Koostöö Aapo Ilvesega sobib ja sujub hästi ning hetkel kõlab meie muusika eesti keeles. Lugude viisid on bändiliikmete endi omad ja üheskoos leitakse lahendused, kuidas lugu lõplikult kõlama hakkab.

Kas teil on hetkel salvestatud vaid üks lugu või juba rohkem?

Stuudios oleme hetkel salvestanud vaid loo “Õigus ja võimalus”, aga see juhtus juba bändi tegutsemise esimesel nädalal. Lähiajal loodame stuudios salvestada ka meie teise loo “Pildid”, mille viisiidee on samuti Paulilt ja sõnad kirjutas loole Aapo Ilves.

Millal teie esimene kontsert aset võiks leida?

Siis kui meil on piisavalt lugusid ja ka kuulajaid, Loodetavasti juhtub see juba suvel. 🙂

Caramel Facebookis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.