NOOR LAULJATAR LINDA KANTER AVALDAS OMAPÄRASE ÜLESEHITUSEGA LOO KOOS KEVADISELT VÄRVIKA MUUSIKALISE VIDEOGA

Linda Kanter

Noor ja särav laulja Linda Kanter on saanud valmis looga “Mending Unknown”, mida eristab mitmetest teistest selle ülesehitus. Kasutatud on vaid vokaali ning vokaaliprotsessorit, mis salvestab ja kordab sisselauldud fraase ning mida nimetatakse looperiks. Loole valmis ka värvikas video.

Linda Kanter on 22-aastane vokalist ning muusikalooja, kes õpib hetkel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia jazzmuusikaosakonnas. Kuigi jazz ning improvisatsiooniline muusika on neiu lemmikžanr, meeldib talle vahel eksperimenteerida ka teistsuguste muusikastiilidega.

“See rõõmsaloomuline lugu valmis esialgu minu bakalaureuse sooloeksamiks, mis leidis aset käesoleva aasta jaanuaris ning mille jaoks oli tarvis anda väike kontsert üksi, ilma ühegi kaasmuusiku abita. Soovi korral oli lubatud kasutada elektroonikat või mängida mõnd instrumenti. Pärast eksamit tahtsin teha loost enda jaoks jäädvustuse kvaliteetse helisalvestise näol. Tööprotsess sai aga nii palju hoogu juurde, et lisaks valmis ka minimalistlik video,” jutustab Linda loo sünnist. “Koostöös operaator Oliver Rõõmusega salvestasime video, liikuva graafika sellele ja värvid minu ümber tantsima pani Katarina Allev.”

“”Mending Unknown” räägib paranemisest ja Parandajast. Säärasest, mis saabub ootamatult ning kogejale seletamatul kombel, kuid sellest lahti ei taha lasta. Seda, millest paranetakse, võib iga kuulaja muidugi isemoodi tõlgendada, kuid ilmselt oli minus loo kirjutamise hetkel peidus väike rõõm ühe pingelise eluetapi lõpu lähenemise üle.”

“Huvitav oli ka lüürika sünd,” lisab laulja. “Kui idee ning struktuur loost olid juba olemas, kuid sõnad veel puudu, otsustasin abi otsida esimeselt ettejuhtuvalt paberilt, milleks juhtus tol hetkel olema laulusõnadeleht ühest Iiri bändi loost. Just see, kuidas nende sõnade rütm minu looga sobitus, andis mulle inspiratsiooni kirjutada hoopis teistsuguse süžee, kuid sarnase fraseeringuga sõnad oma loole.”

Lindat on võimalik esinemas näha juba 22. aprillil NO99 Teatri jazziklubis ansambli Vibes koosseisus ning 24. aprillil Jazzkaare festivali raames tasuta kontsertide päeval. Täpsem info Eesti Jazzliidu ning Jazzkaare kodulehtedel.

Linda tegemistega saab end kursis hoida tema Facebooki lehel.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.