MAUNO MEESIT ESITLEB “VARJUDEMAA” VINÜÜLI JA ANNAB KONTSERDID TALLINNAS JA TARTUS

Mauno Meesit

Elektroonilise muusika projektiga Sinine tuntust kogunud Mauno Meesiti uus, oma nime all ilmunud album “Varjudemaa” on ühtlasi TV3-s linastunud samanimelise põnevussarja soundtrack.

Plaadiesitluskontserdid, mis tähistavad ka värske vinüüli ilmumist, toimuvad 7. aprillil kell 19 Tartus Genialistide klubis ja 15. aprillil kell 19 Tallinnas Kirjanike Maja musta laega saalis. Meesitiga astuvad lavale albumil kaasa teinud Tiit Kikas viiulil ja Jaagup Tormis löökpillidel.

“Suurema osa albumist salvestasin Maardu järve äärses suvekodus, kus sain “Varjudemaa” looduslähedase atmosfääriga hästi samale lainele. Mikrofonide, kitarrivõimendi ja efektiplokkidega tekitasin ahela, mis võimaldas enamiku muusikast salvestada suurema järeltöötluseta, jäädvustades lood kontserdiolukorrale sarnases dünaamikas – hetkele keskendumise vaimus,” räägib Meesit plaadi valmimise protsessist.

Kontsertidel Tallinnas ja Tartus esitab Meesit lugusid sama tehnikaga, mille abil plaat valmis. 1940ndatest pärit mikrofonide vahendusel esitab Meesit ka laule kevadel ilmunud albumilt “Closer”. Kontsertideks valmib “Varjudemaa” CD-de eriseeria ja saadaval on limiteeritud koguses verivärskeid vinüülplaate, mis on saadaval ka hästivarustatud plaadipoodides.

Mauno Meesiti ehk Sinise esimene, 2009. aastal Saksa plaadifirma Accession Records all ilmunud “Butterflies” album viis artisti viieks nädalaks Saksa edetabeli Trend Charts esikümnesse ja ajakirja Sonic Seducer kuu artistiks, tõi Eesti Muusikaauhindadelt nominatsiooni aasta elektroonikaartisti tiitlile ja auhinnati R2 Aastahiti galal aasta demoartistiks. 2010. aastal kirjutas Sinine muusika Von Krahli teatri etendusele “The End” ning kaks aastat hiljem Rainer Sarneti Von Krahli teatri lavastusele “Lillede keel”.

2012 aastal ilmunud Sinise teine album “Dreams Come True” viis artisti nädalateks German Alternative Charts esikohale, singel “Sel teel” koos Sandra Nurmsaluga ning telesarja “Romet ja Julia” tunnuslugu “I’m Dreaming” olid Eesti raadiojaamades enim mängitud lugude hulgas ja “All The Same” pärjati San Francisco Annual Epidemic Film Festivalil aasta parimaks muusikavideoks.

Meesit avaldas möödunud aasta kevadel esmakordselt oma nime all albumi “Closer”, millega tutvustas oma loomingus uut ja minimalistlikku suunda, mille vaimus on kirjutatud ka “Varjudemaa” album.

Mauno Meesit

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.