ANSAMBEL LEPASEREE ESITLEB ESIKALBUMIT “VÄRÄJÄN” KONTSERTIDEGA

lepaseree2

Ansambel Lepaseree esitleb märtsi alguses oma esikplaati “Väräjän”, mis tähendab Lõuna-Eesti keeles “väraval”. Albumit esitletakse kontsertidega Viljandis, Tallinnas, Raplas, Tartus ja Võrus.

Nagu värav loob võimaluse liikumaks selle ja tolle ilma vahel, nii avab nende muusika väravad mineviku maailmast praegusesse aega ja olemisse. Plaadile saanud rahvalaulud ja laulumängud räägivad inimlikest ja igavikulistest teemadest: loodusest, lootusest, lootusetusest, ilust, kurbusest ja armastusest.

Lepaseree on pärimusmuusika ansambel, mis ühendab endas kolme põneva taustaga eesti muusikut: Meelika Hainsoo, Kulno Malva ja Paul Daniel. Lepaseree muusika keskmes on traditsiooniline laul, selle iseäralik esituslaad ja paeluvalt salapärane tähenduste maailm. Minimalistlikes seadetes on vanadele lugulauludele jäetud kandev ruum, mis annab neile võimaluse joonistada ühe pildi teise järel.

“VÄRÄJÄN” esitluskontserdid toimuvad 3.-11. märtsil:

3. märts – Pärimusmuusika Ait, Viljandi
4. märts – Kloostri Ait, Tallinn
5. märts – Loomeruum, Rapla
10. märts – Jõekohvik Sisevete Saatkond, Tartu
11. märts – Stedingu maja, Võru (ühine esitluskontsert koos ansambliga TRIO Soon/Piho/Lepasson)

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.