EESTI OSALEB EUROVISIOONI LAULUVÕISTLUSE ESIMESE POOLFINAALI TEISES OSAS

Eesti Eurovisiooni lauluvõistluse 1. poolfinaalis

Täna pärastlõunal toimus Rootsi pealinnas Stockholmis 2016. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel osalevate riikide loosimine poolfinaalidesse. Meie riigi esindaja (kes selgub “Eesti Laulu” finaalis 5. märtsil) laulab esimese poolfinaali teises pooles (10. mail). Hea on seegi, et esimesest poolfinaalist võtab osa 18 riiki, teisest poolfinaalist aga 19.

Esimene poolfinaalEsimese poolfinaali esimeses pooles astuvad üles Horvaatia, Moldova, Soome, Armeenia, Kreeka, Ungari, Venemaa, Holland, San Marino. Teises pooles Aserbaidžaan, Küpros, Malta, Bosnia Hertsogoviina, Eesti, Tšehhi, Montenegro, Island, Austria.

Teise poolfinaali esimeses pooles näeme järgmiste riikide etteasteid: Läti, Valgevene, Iirimaa, Šveits, Makedoonia, Austraalia, Leedu, Poola, Serbia; teises pooles esinevad Albaania, Bulgaaria, Taani, Gruusia, Rumeenia, Sloveenia, Norra, Ukraina, Belgia, Iisrael.

Finalistidest hääletavad esimeses poolfinaalis korraldajamaa Rootsi, Prantsusmaa ja Hispaania ning teises poolfinaalis Saksamaa, Itaalia ja Suurbritannia.

Poolfinaalide täpne esinemisjärjekord selgub tõenäoliselt alles paari kuu pärast mil kõik osalevad laulud on valitud.

Täna avaldati ka tänavuse lauluvõistluse hüüdlause, milleks on “Tulge kokku” (“Come together”).

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.