ANDEKAL RÄPPARIL ROM VALMIS MUUSIKAVIDEO LOOLE “NÕIAJAHT”: HIP-HOP ON NAGU KOKAIIN

Rom

18-aastane räppar Rom (kodanikunimega Romet Roots) on saanud valmis kurjakuulutava räpiloo ja videoga, mis kannab nime “Nõiajaht”. Sünge laul räägib räpparitest, kes lähevad vooluga kaasa ja seeläbi loobuvad raha ja kuulsuse nimel enda uskumustest.

“See teema on mind kõnetanud juba ammu. Kuna olen väiksest peale jälginud, mis Eesti hip-hopis toimub, siis on näha, kuidas ajaga teatud tüübid mingis kindlas punktis muutuvad. Hip-hop on nagu kokaiin – kindlad tüübid hoiavad seda nii puhtana, kui võimalik, samas kui teised langetavad kvaliteeti, et suurendada müüki ja tulu. Ma leian, et see ei ole okei ja korraldasin neile Nõiajahi. See läheb kõigile neile, kes end ära tunnevad,” räägib Rom ja lisab muiates: “Lisaks tekitab see (hip-hop) ka räigelt sõltuvust.”

Video on tehtud Lääne-Virumaal, väikeses Kunda linnas. Videovõtetele kulus kaks päeva, kuid loo protsess ise oli oluliselt pikem. Stsenaarium keskendub iroonilises võtmes nö wannabe-räpparite olemuse ja primitiivsuse tabamisele, kellele omaltpoolt koht kätte näidatakse.

“Laulu tegemine algas sellega, kui mai alguses olin semu juures Pelgulinnas, et teha instrumentaali uue loo jaoks. Sel hetkel ma tundsin juba, et sellest tuleb midagi suurt. Loo sõnad said kirjutatud juuli alguses, lugu sai lindistatud septembri alguses ning video script täienes veel võtete ajalgi jooksvalt.”

Noor räppar lubab, et temast kuuleb veelgi: “Mu stiil on hip-hop puhtal kujul, mis tuleb otse südamest. Nii nagu peakski seda asja tegema.”

Instrumentaali tegi loole DJ Bigtime. Loo võttis linti, mixis ja masterdas DJ Critikal.

Video produtseeris NProductionsi režissöör Alar Nilov. Kaasa aitasid Reti Kokk ja droonioperaatorina Martin Lätt. Teiste seas teeb videos kaasa ka Hanf Kungi räppar Seaduskuulekus.

Romi loominguga saab end kursis hoida nii Facebookis kui Soundcloudis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.