OWE PETERSELL: EESTI LAULU POOLFINAALI SAI KAKS VIMKAGA LUGU

Owe PetersellRaadio Elmar peatoimetaja ja Eesti Laulu žürii liige Owe Petersell jagas raadios Elmar muljeid Eesti Laulu žüriitööst.

Owe kiitis konkursi uuendust, et sel aastal kuulasid žürii liikmed laule varasema ühe päeva asemel kahel päeval. Esimesel korral kuulati ära kõik võistlusele saabunud 238 lugu ning valiti nendest ca 60-70, mille vahel hakati järgmisel päeval selgitama välja 20 poolfinalisti.

“Võrreldes mõne eelneva aastaga oli üldpilt tegelikult väga hea – oli väga palju väga häid laule,” jutustas Owe.

Otsustamise protsessil vaieldi päris palju. “See on saanud reeglipäraseks, et tavaliselt selekteerub välja umbes kümmekond lugu, mille puhul kõik on ühte meelt, et need lood peaksid poolfinaalis olema. Aga siis selle teise, n-ö alumise kümne väljaselgitamisega läheb natuke keerulisemaks.”

Petersell tunnistas, et kõige rohkem on tal kahju sellest, et Jüri Pootsmanni lugu “Aga siis”, mis täna ka singlina avaldati, edasi ei pääsenud. “Kuigi üks teine Jüri lugu jõudis kahekümne hulka, siis see lugu mitte. Ma arvan sellegipoolest, et sellest tuleb tõeline raadiohitt, mis juba õige pea vallutab kõik edetabelid.”

Küsimusele, kas Meisterjaani võistluslool on sama palju hitipotensiaali kui tema palal “Bambusest laev”, vastas Owe: “Igal aastal jõuab kahekümne hulka mõni selline laul, mis on natuke vimkaga või naljalaul. Meisterjaani lugu on oma ülesehituselt ja saundipildilt väga põnev – nagu ka “Bambusest laev”. Aga sõnade poolest on see laul selline, et ma arvan, et mõned lapsevanemad peavad selle laulu tele-eetris kõlamise ajal oma laste kõrvad kinni katma.”

“Muide, üks selline vimkaga laul on tänavu veel,” jätkas Owe. “See on Indrek Ventmanni “Hispaania tüdruk”. See on täiesti eestikeelne lugu ja sellesse on natuke sisse põimitud üht lugu, mis on juba käinud Eestit Eurovisioonil esindamas. Kuidas see sinna põimitud on ja kuidas see lugu toimib – eks siis kui see raadiotesse jõuab, saab kuulda, aga minuarust on see päris pull.”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.