HELE KÕRVE RÄÄKIS ETV-S OMA PLAADIST “ELUHÕIKED”

Hele Kõrve

Tallinna Linnateatri näitleja Hele Kõrve, kes annab sel kuul välja oma esimese sooloplaadi “Eluhõiked”, oli külas ETV saates “Hommik Anuga”.

Hele Kõrve

Hele, kes osales aastaid tagasi konkurssidel “Kaks takti ette” ja “Eurolaul”, arvas, et kõige paremini teatakse tema esitatud lugudest ilmselt pala “Siis kui maailm magab veel”, mis valmis koos Kristjan Kasearuga.

Sooloplaadi idee tekkis juba kuus aastat tagasi, mil peale üht kontserti Maian Kärmas temalt küsis, kas ta ei tahaks oma plaati välja anda. Maianil oli sahtlisse kirjutatud väga palju muusikat ja luuletusi, mida võiks viisistada.

“Tollel hetkel tundus kõik väga vahva, aga ma olin oma esimese lapsega kodune, kes oli 6-kuune ja sellel hetkel ma kohe niiöelda härjal sarvist ei haaranud,” rääkis Hele. “Läks päris palju aega mööda kui minu poole pöördus ka Linnateatri direktor Raivo Põldmaa, et kas ma ei ole mõelnud et äkki võiks plaadi välja anda. Siis hakkasid asjad vaikselt hargnema ja tõepoolest, nüüd see plaat välja ka tuleb.”

Hele KõrveTa valis Maiani luuletustest välja need, mis võiksid teda puudutada. Seejärel tegi Maian valitud luuletustele meloodiad.

Plaadi pealkirjaks sai “Eluhõiked” seetõttu, et albumil leidub ka samanimeline laul, mis on Kõrve sõnul väga vallatu: “See kirjeldab üldjoontes, kuidas tütarlapsest sirgub naine.”

Hele mainis, et laulis lood plaadile sisse kahekaupa- kaks lugu päevas. Juba on ta laulu “Ebamaine”, mis hiljuti YouTube’i jõudis, kuulnud ka Vikerraadiost, kus Sten Teppan selle eetrisse paiskas. Kõrve sõnul oli ta tulnud teatrist ning sõitis autoga, kui lugu kuulis.

Albumi esitlus toimub 20. ja 21. oktoobril kell 19 Salme Kultuurikeskuses. Pääsmed müügil Piletilevis ja Tallinna Linnateatri kassas.

Saates kõlanud lood:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.