MUUSIKAKRIITIKUD LUISA VÄRGI UUE LOO KOHTA: “ÜLIMALT POSITIIVNE ÜLLATUS!”

Luisa VärkRaadio 2 saates “Muusikanõukogu” kõlas täna Luisa Värgi esmaspäeval avaldatud singel “Igihaljad mägiaasad”, mida kommenteerisid muusikakriitikud Valner Valme ja Siim Nestor ning lavastaja/näitleja Peeter Raudsepp.

Nii Valme kui Nestor, kes arvasid mõlemad algul et tegu on Imandra Lake’i uue singliga, andsid loole üheksa punkti kümnest ja Raudsepp kuus punkti.

Siim Nestor kommenteeris, et laulul on meeldiv, tagasihoidlik produktsioon. “Meloodia oli ilus igas momendis, samuti laulja hääl ning miljöö oli ka kena. Kuigi selletaolist oled justkui palju kuulnud, siis ilu oli siin sedavõrd palju, et kritiseerida sellepärast, et sa seda kõike juba varem teadsid, on võib-olla sama kui öelda halvasti kellegi armsa väikese lapse kohta.”

Peeter Raudsepp kirjutas loo kuulamise ajal üles märksõna “autosõidumuusika”. “Ma kujutan ette, et võiksin seda öisel kiirteel täitsa kuulata. Teine plusspunkt on minu jaoks loo parajalt hea, väsinud attitude – ta ei kiirustanud kuhugi. Aga siis mul hakkas natuke tüütuks minema, et ta ei jõuagi kuhugi välja. See väsimus oleks võinud natuke provokatiivsem olla.”

Samuti oli Peetri jaoks miinuseks, et loo sõnad ei jää meelde.

Valner Valme rääkis, et tegu on triphopiliku tugeva löögiga, kus ühtlane trumminätakas töötab, lisades rõhupunkte hästi voolavale atmosfäärile. “Teine pinevam moment oli hästi intensiivne, petlikult haldjalik ja äraolev, aga tegelikult üliterav vokaal. Sõnu kusjuures mina ka ei tabanud ära, aga ma tabasin ära tunnetuse – seda ta andis jube hästi edasi. Ma jäin siin aktiivselt unelema, mida sellise muusikaga heal juhul juhtub. Ülimalt positiivne üllatus!”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.