BHAVA ON TAGASI!

Arne LauriMuusik, koreograaf ja joogatreener Arne Lauri on projektile Bhava, mis tähendab tõlkes armastuse sisemist pühendumuslikku seisundit, uuesti elu sisse puhunud ning välja lasknud uue eestikeelse laulu “See jumalik muusika”.

Aastatel 1999-2005 tegutsenud muusikaprojekt Bhava oli edukas nii Eestis kui välismaal. Siis oli ansambli esitatud laul ja tants kantud veedalikust kultuurist ning lauldi inglise ja sanskriti keeles. Nüüd on Bhava eestvedaja Arne Lauri projekti uuesti ellu äratanud, et luua eestikeelset muusikat just Eesti kuulajale.

“Bhava teine laine algab just siin ja praegu, kus emakeeles lauldes kasutame sekka erinevate rahvaste väelaule. Püüame teha seda, mis ongi kultuuri põhiline mõte – et saadav emotsioon oleks elujaatav ja ülendav! Ja kõike seda karneerime me tänapäeva tantsumuusika kastmes,” ütleb Lauri uue laulu iseloomustuseks.

Rütmika pala video on üles võetud püsttelgis, kuhu loodi spetsiaalsest selle laulu jaoks müstiline maailm. Videos löövad kaasa kaunid tantsijad Eelika ja Berit Müstika tantsustuudiost, lisades laulule omalaadse omalaadse tribali tantsuga juurde salapära ja silmailu. “Tahtsime luua müstilise ja pühaliku atmosfääri, et anda loole ka visuaalselt juurde jumalikku hõngu,” lisas Lauri.

“See jumalik muusika” autoriteks ja arranžeerijateks on Arne Lauri ja Peeter Kaljuste. Laulu produtseeris ja miksis Peeter Kaljuste, masteringi teostas Glen Pilvre. Peeter Kaljuste sulest pärineb muide ka laul “Eesti eest”, mis võitis eelmisel nädalal spordilaulu valimise konkursil rahvahääletuse.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.