SANDRA SILLAMAA, DEMIE JA JANNO REIMIGA EESTI MUUSIKAST

Mida arvavad tuntud muusikud kodumaisest muusikast ja kas nad lisaks oma suvistele esinemistele ka teisi vaatamas-kuulamas käisid? MuusikaPlaneet pöördus taoliste küsimustega kolme muusiku poole. Nendeks olid Sandra Sillamaa, Raimo Ugast ehk Demie ning Janno Reim.

Sandra SillamaaSandra Sillamaa – torupillimuusik, folkansamblite Trad.Attack!, Ro:toro ja Paabel liige. Neist esimese kauamängiv “Ah!” on praegu Eesti albumitabelis kõrgel teisel positsioonil.

DemieRaimo Ugast ehk Demie – DJ ja produtsent, kes saavutas suurema tuntuse eelmisel aastal Epp Kõivu loo “Linn on minu” remiksimisega. Aktuaalne singel “Meie aeg”, milles laulab Anelle Tamm, on teist nädalat raadios Uuno esikohal, raadios Elmar uuena kümnes ning Sky Plusis #32.

Janno ReimJanno Reim – bändides Super Hot Cosmos Blues Band ja Nevesis tegutsev muusik. Nevesis avaldab peagi uue albumi, SHCBB loodab samuti aasta lõpuks teise helikandja müügile paisata.

Niisiis:

Kui palju end kodumaise muusikaga kursis hoiad (mis laadi muusikat üleüldiselt kuulad)?

Sandra: Folgi/pärimus skenega olen hästi kursis, kuulan kõik uued ilmunud plaadid või lood läbi ja proovin ka kontserditel käia. Teiste muusikastiilidega olen kursis läbi sotsiaalmeedia või läbi muude meedia väljaannete kaudu ja proovin ikka uued ilmunud lood/ videod/ plaadid läbi kuulata või vaadata. Muusika mida ma kuulan – pärimus, folk, maailmamuusika, indie. Kui on aga midagi väga head mingist muust stiilist (pop, rock, klassika) siis kuulan hea meelega ka seda.

Demie: Arvan, et hoian ennast keskmiselt kursis. Eraldi uusi kodumaised asju ma ei otsi, aga samas toob kõikvõimas internet ja eriti Facebook enamuse siiski n-ö koju kätte. Ma kuulan absoluutselt kõike. Arvan, et iga muusikaga tegelev inimene peaks olema avatud meelega ja laia muusikaspektriga. Igas stiilis/žanris on midagi head! Ise olen viimased kuud olnud tugevalt rokkmuusika lainel. Aga mul tujud vahetuvad kiirelt, võib-olla homme juba midagi muud fookuses. 🙂

Janno: Kuulan erinevat mussi. Kammin mööda erinevaid, peamiselt välismaiseid raadiojaamu, tuttavaid ja võõraid nimesid ja sõprade soovitusi. Istume, kuulame, räägime anekdooti. Kodumaisega vast olen kuidagimoodi ikka kursis. Aga tõenäoliselt ei ole ka. Mulle meeldib hommikute taustaks “Terevisioonil” [ETV hommikuprogramm – MP] mängida lasta. Seal käib palju ansambleid oma uut värki presenteerimas.

Kas jõudsid suvel mõne Eesti artisti/bändi kontserdile?

Sandra: Nägin mõnda, kuid mitte väga palju, sest olime enamus nädalavahetusi Trad.Attack!iga välismaal. Aga jõudsin näha Vaiko Eplik ja Eliit, Elephants From Neptune, Zetod, Puuluup. Ja paar lugu Vallatute Vestide kontserdilt.

Demie: Jah, loomulikult!

Janno: Meenub Ans. Anduri keika Kaparoki festarilt. Väga meeldis! Elephants From Neptune’i tüüpidega sattusime ka paar korda lava jagama. Jällegi väga lahe ansambel. Paljud eesti bändid, keda lives näha tahaks, on veel nägemata. Need jäävad praegu siin kahjuks ka kiitmata. Tõenäoliselt peaksin rohkem väljas käima.

Millised Eesti lood hetkel kõige enam meeldivad?

Sandra: Genka/Paul Oja “Kõik” (remix) ja Puuluup – nad küll kahjuks ei ole veel plaati välja andnud, aga internetist leiab mõningaid salvestusi. Väga hea on ka Zetode viimane singel “Kiä käve kääpä pääle”.

Demie: No neid on ikka. Eriti meeldib üks lugu, mida pole veel avaldatud, nii et kahjuks nime/pealkirja paljastada ei saa.

Janno: Mul vist tegelikult praegu parasjagu pole väga Eesti musa periood peal.

Sinu enda plaanid lähiajaks – kas on oodata uut laulu, videot, plaati või mõnes huvitavas projektis osalemist?

Sandra: Hetkel tuuritame Trad.Attack!’iga Venemaal ja Valgevenes. Sellele järgneb väike puhkus septembris ja siis läheb hooga käima oktoober. Trad.Attack!iga anname kaks kontserti Eestis, kus esitleme oma uut plaati (1.okt – Tartu, 3.okt – Tallinn) ja siis toimub Lõiksupidu Viljandis (9-10.oktoober), kus astun üles ansambliga Ro:toro ja šoti torupillimängija Finly Mcdonaldiga. Ja pärast seda sõidame Trad.Attack!’iga kuuks ajaks tuurile Euroopasse.

Demie: Kindlasti on oodata uusi lugusid juba õige varsti! 😉 Ka huvitavaid projekte lähiajal tulemas, aga kui ma praegu räägin, siis nad enam nii huvitavad ei ole. 😉

Janno: SHCBB-lt on oodata nii uusi lugusid kui ka videot või mitutki. Värske sinku “Life Is Easy” on kuulatav Spotifys, iTunesis ja ka meie fesarikodukal. Nevesise teine album saab viimast lihvi ja on varsti-varsti välja saamas.

2 kommentaari

  1. 4. sept. 2015 @ 15:41

    […] avaldas kolmapäeval intervjuu Sandra Sillamaa, Demie ja Janno Reimiga, kellega arutlesime Eesti muusika teemadel. Täna vastavad samadele küsimustele Merlyn Uusküla, […]

  2. 14. sept. 2015 @ 10:25

    […] on sel kuul Sandra Sillamaa, Demie, Janno Reimi, Merlyn Uusküla, Taniel Varese ja Helen Adamsoniga arutlenud kodumaise muusika teemadel. Täna […]

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: