ZETOD AVALIKUSTASID INSTRUMENTAALLOO “PETSERI PALAMINE”

Zetod

Setomaa folkrockpunt Zetod, kes on viimasel ajal pigem prooviruumis püsinud, avaldas esmakordselt instrumentaalse singli. Loo meloodia kirjutas ansambli viiuldaja Matis Leima ning üheskoos anti sellele hoogne ja moodne kõla.

“Lugu sündis ajateenistuses aega surnuks lüües,” kirjeldab autor saamislugu. “Tahtsin luua midagi viiulile ja nii tekkiski see folkbluusilik viiulikeeltel libisemine. Kui bänd pillid haaras, võimendus loo iseloom veelgi ja et seda Setomaaga seostada, sai sellest soundtrack 1939. aasta Petseri suurele tulekahjule,” lisas Leima.

Kogu tulekahju Petseris vältas vaid neli tundi. Selle aja jooksul hävines tules Petseri 650st elumajast 212, peale selle kaks majapidamist linna naabruses. Peale elamute hävitas tuli rohkesti vallasvarasid ning leekidesse põles sisse kolm inimest, kuna raskemaid tulehaavu said 8 inimest. Lisainfot põlengu kohta: www.efis.ee/et/filmiliigid/film/id/688

Zetod jätkavad veel mõnda aega prooviruumis, kuid juba peatselt on neid võimalik kuulda elavas esitluses. Sellekohast infot leiab nende kodulehelt või Facebookist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.