MAIAN KÄRMAS AVALDAS SOOLOPLAADILT SÜDAMLIKU “KEVADE LAULU”

Maian Kärmas

Helilooja, laulja ning ajakirjanik Maian Kärmas avaldas oma soolopolaadilt Ellen Niidu sõnadele kirjutatud “Kevade laulu”, millele Kärmas on kirjutanud kaasahaarava ning südamliku viisi.

Kärmase sõnul on oluline leida orgaaniline seos muusika ja sõnade vahel, et ka tekst jõuaks kuulajani. Albumil on muusikalise vormi saanud nii Eesti tuntud kui uuema põlvkonna luule- ja laulutekstid.

“Iga luuletusega, mis lõpuks lauluks sai ja plaadile jõudis, oli väga tugev ja isiklik äratundmine. Nii ka Ellen Niidu “Kevade lauluga”. Tekst, mis rõkkab kevadest ja selle taustal kannab sõnumit, et oleme inimestena siiski loodud koos olema. Ja ma olen juba õige pisikesest peale teadnud, et ilma sellise erilise koosolemiseta oleksin poolik. Muusikas tahtsin anda edasi tantsulisi võnkeid. Just selliseid, mis kisuvad kaasa, nagu kevadki,” kõneles Kärmas.

Ellen Niidul on ilmunud arvukalt luulekogusid, värssraamatuid ja proosakogusid. Peamiselt on Niit kirjutanud luuletusi, kusjuures tema tekstidele on nende ilusa struktuuri ning käepärasuse tõttu loodud märkimisväärselt palju laule. Kirjaniku “Kevade laul” on meid rõõmustanud juba aastaid ning teos pärineb luulekogust “Paekivi laul”.

Album “Sõnalõimijad” on valminud koostöös kahe hinnatud kitarristi – Ain Agana ja Andre Maakeriga. Muusikute kolmik on koos mänginud alates Kärmase plaadi “Õnneleid” valmimisest saati 2010. aastal ning käesolev kava – muusikaline kahekõne sõnalõimijatega – on sündinud nende viimase kolme aasta jooksul. Albumil “Sõnalõimijad” tehakse tõeline kummardus eesti luulele, nii klassikutele kui nooremale põlvkonnale.

Kuula laulu siit.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.