INES: ÕPINGUD BERKLEE KOOLIS AITASID MUL LOOMINGULISEST KRIISIST ÜLE SAADA

InesHiljuti Mehhikost saabunud lauljatar Ines oli täna külas Vikerraadio saates “Stuudios on Sten Teppan”, et tutvustada oma uut lugu “Põlen sinu ees”.

“Eks loominguga on nii, et on hoogsamad perioodid ja madalperioodid,” selgitas Ines, miks temalt juba mitu aastat uut singlit pole ilmunud.

Viimase kolme aasta jooksul tundis ta, et ei üllata muusikat luues enam iseennast. “Kui ma Berklee Online-koolis õppima hakkasin (Ines õppis aasta aega Berklee Online Schoolis laulukirjutamist ja hääleseadet), siis ma sain selle hoo muusikat kirjutada jälle tagasi.”

Oma praeguse bändi kohta ütles lauljatar, et tal on n-ö “poolansambel”: “Kui on vaja terve bändiga esineda, siis on vaja teha kõnesid erinevatele muusikutele, et kes saaks parasjagu tulla. Akustiline koosseis mul on küll, jah.”

Värske laulu “Põlen sinu ees” kohta rääkis Ines, et kirjutas selle siis, mil õppis Berklee koolis. “Me ju seal kogu aeg kirjutasime, oli üldse väga produktiivne aeg mulle. See oli üks nendest lugudest, mis tuli hästi kergelt. Kuigi ta tuli ülesande käigus, tuli ta väga orgaaniliselt ja sai ilmselt selle perioodi jooksul mulle kõige armsamaks. Esialgu olid tal muidugi ingliskeelsed sõnad, Eesti jaoks kirjutasin täiesti uue teksti ja kohe mitmel korral – päris keeruline on inglise keelest eesti keelde üle tulla. Ma tõlketeksti teha ei saanudki – ei jäänud hästi kõlama.”

Lauljatar lubas, et uusi laule kuuleb lähiajal veel. Tal on olemas mõned lood, mille kallal vaikselt nokitseb.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.