JOOSEP EENDRA ESIMESEST SINGLIST: SEE OLI SUURIM SAAVUTUS MINU ELUS

Joosep EendraNoor laulja Joosep Eendra, kes avaldas 27. juulil video oma esimesele singlile “Suvel on hea”, rääkis portaalile Menu, et mõistis 15-aastaselt, et üksi kodus laulmine ei ole kuigi põnev.

“Pärast seda julgesingi esimese kitarri cover’i üles laadida. Ja nii vaikselt kogusingi julgust, kuni lõpuks julgesin esimest korda coveris natuke häält ka kitarrile lisada. Jube on küll tagantjärgi kuulata, aga kuna väga palju kriitikat ei saanud, siis julgesin ka järgmise lisada ja nii ta läks.”

Oma Youtube’i kanalil on Joosep coverdanud nii Mari Pokineni kui Metallicat, kuid teda ennast inspireerivad kõige enam John Mayer ja Ed Sheeran. “Nad on mõlemad väga andekad nii vokaalselt kui ka kitarril. Eriti haige on John Mayer oma kitarrioskusega,” rääkis Joosep Menule.

Möödunud nädalal jõudis poelettidele kogumikalbum “Värvid”, millel saab lisaks tuntud Eesti artistidele kuulda ka Joosepi singlit “Suvel on hea”.

“Ütleme nii, et kui ma sellest teada sain, siis pidin tükk aega ennast näpistama, et olla kindel, et see unenägu pole. Aga nüüd, kui juba vaikselt hakkab kohale jõudma, siis ei ole mul midagi muud tunda, kui head meelt,” rääkis ta.

Esimese singli väljaandmine oli Joosepi sõnul ülim tunne, sest see on tema eesmärk olnud juba pikka aega. “Selle õnnestumine on praegu ilmselt kõige suurem saavutus minu elus. Aga üks asi on avaldada, teine asi on see, kuidas lugu üldse rahvale peale läheb. Kui näen, et rahvale meeldib, siis võin ilmselt pidada seda täielikult õnnestunuks,” lausus Eendra.

Joosepi singel “Suvel on hea” jõudis albumile tänu Danel Pandrele, kes leidis muusiku siis, kui nägi tema esimest enda kirjutatud lugu “Trouble in paradise”.

Muusik lisas, et kuigi esimene laul on väljas, on tema esimese albumini veel aega. “Hetkel pole veel nii palju lugusidki, et plaadile mõelda saaks, aga see on üks minu järgmistest eesmärkidest, mida loodan täita,” lubas Joosep.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.