METSATÖLLU UUS ALBUM “KARJAJUHT” PLAATINASTAATUSES!

Metsatöll

7. märtsil 2014 ilmunud Eesti metal-hiiu Metsatöllu kuues stuudioalbum “Karjajuht” võeti üle ootuste hästi vastu – esimese paari kuuga müüdi nii tavalist CD-d, limiteeritud CD-d ja vinüülversiooni üle 5000 koopia, mis teeb sellest Universal Musicu edukaima selle aasta kodumaise plaadi, kirjutab plaadifirma oma Facebook’i lehel.

Kuigi kohalikul turul pole müügipõhised kuld- ja plaatinaplaadi staatused määratletud, siis naabermaade kogemusele tuginedes võib hetke müüginumbreid võrrelda lausa plaatinaplaadi vääriliseks. Sel puhul premeeris Universal Music Baltics oma artisti ka väärikate auhindadega, mis anti üle Metsatöllu uue kodustuudio Roundsound avamispeol.

Metsatöllu trummar ja manager Marko Atso pidas auhindu toredaks üllatuseks: “”Karjajuht” oli juba neljas reliis, mis me koos Spinefarm Recordsi ja Universal Musicuga välja andsime. Koostöö on meil kogu aeg kenasti sujunud ning eks tänu plaadifirma professionaalsele tööle ja toetusele Metsatöll selliseid tulemusi teha saabki. Tore, et selline verstapost raami sai, saame uhkelt need oma uue stuudio seintele riputada.”

Suve jooksul on bändi võimalik näha mitmetel vabaõhuüritustel ja festivalidel nii Eestis kui Soomes, kuid sügisel asuvad mehed taas Ameerika poole teele, et seal 27 kontserdiga oma uut materjali tutvustada. Metsatöllule on tegu juba neljanda Põhja-Ameerika tuuriga ning seekord jagatakse lavalaudu koos Tyri (Fääri saared) ja Eluveitiega (Šveits):

Metsatöllu USA-tuur

Telliskivi Loomelinnaku projektimuutustega pidi bänd hiljuti oma stuudio ja prooviruumi ümber kolima. Uus ja veel uhkem Roundsound stuudio avati samas sektoris, Telliskivi 57 (hoovi sissepääs), kus lisaks kaasagsele tehnikale ja professionaalsele meeskonnale saab klient oma kasutusse kõikide mugavustega korteri, mis on ühendatud stuudioga. Stuudioomanikud Marko Atso ja Keijo Koppel kutsuvad stuudiosse kõiki muusikuid, kel lugude ja plaadi lindistmisega abi vaja: “Aitame kitarrikeelte ning trumminahkade valimisest kuni sinu albumi kujundamise ja tiražeerimiseni. Vajadusel produtseerime lugudele sobivad põhjad. Stuudiosse võid tulla kaks kätt taskus, meil kõik asjad olemas!”

Kolmapäeval tähistati uue stuudio avamist meeloluka koosviibimisega. Õnnitlema tulid nii koostööpartnerid, muusikud ja teised huvilised.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.