TÕNIS NIINEMETS: EESTI LAULU FINAAL TOIMUB SAMADEL TINGIMUSTEL KUI TEINE POOLFINAAL

Grete Kuld ja Tõnis Niinemets (kuvatõmmis ETV-st)

Eesti Laul 2021 üks õhtujuhte Tõnis Niinemets ütles teisipäeval Raadio 2 hommikuprogrammile antud usutluses, et tänavune konkurss erineb eelmise aasta omast kardinaalselt, sest suurt rahvapidu ei tohi pidada. Ürituse korraldajad said esimese poolfinaali järel ohtusmeetmete eiramise tõttu ka terviseametilt kriitikat.

“Telekast jäi simmani tunne küll, aga eks telepilt ka natukene petab. Kuna inimesed istuvad üksteise selja taga, siis sa nende vahelist vahet ei näe. Eks televisioonis tahetakse teha seda, et ei oleks taga tühja kohta, siis tõstetakse inimesi vajadusel natuke vasakule ja paremale. Tehti tavapärast teletööd, võib-olla lõigati endale ka kohati televaataja jaoks natuke näppu, aga sellest sai õpitud ja teine poolfinaal oli selle võrra hõredam ning finaal tuleb samade tingimuste järgi,” jutustas Tõnis Niinemets.

Kuna konkursi green roomis viibivad ainult artistid, siis on ka raskem suurejoonelist atmosfääri tekitada. “Õnneks on kõik artistid sellest aru saanud, et mida rohkem sa elad teisele kaasa, seda rohkem elatakse ka sulle kaasa, mida sa lavalt ise ootad,” lausus Tõnis.

Kõige raskemad on otsesaate puhul need olukorrad kui tele-eetris juhtub tehniline aps. “Sa pead ootamatult lülituma otse-eetrisse teadmata ajaks, millal see tehniline kala suudetakse lahendada. Näiteks teises poolfinaalis oli ju Curly Stringsi esinemise alguses heliprobleem. Kuigi me olime juba liikumas järgmisesse kohta, järgmise teksti peale, pidime lülituma tagasi green roomi ja hakkama rääkima oma nii-öelda backup-juttu.”

Oma kaassaatejuhi Grete Kulla kohta oli Tõnisel öelda vaid kiidusõnu: “See on hämmastav, et inimene tuleb ilma suurema otse-eetri kogemuseta, mitte et mul seda metsikult oleks. Ta on väga töökas, väga tubli ja verest välja ei löö. Ma ei tunne mingit ebakindlust tema kõrval.”   

Lisaks sellele et Saku Suurhallis on kohustuslikud maskid, testitakse majja tulles ära nii võttemeeskond, töötajad kui artistid.

Eesti Laul 2021 finaal toimub juba sel laupäeval, 6. märtsil. Finaalis astuvad artistid lavale sellises järjekorras:

1. Egert Milder “Free Again”
2. Suured tüdrukud “Heaven’s Not That Far Tonight”
3. Hans Nayna “One by One”
4. Ivo Linna, Robert Linna, Supernova “Ma olen siin”
5. Karl Killing “Kiss Me”
6. Uku Suviste “The Lucky One”
7. Sissi “Time”
8. Jüri Pootsmann “Magus melanhoolia”
9. Redel “Tartu”
10. Koit Toome “We Could Have Been Beautiful”
11. Andrei Zevakin & Pluuto “Wingman”
12. Kadri Voorand “Energy”

Tänavuse Eesti Laulu muusikavideod, laulusõnad koos tõlkega ja poolfinaalide lavaetteasted on vaadatavad ERR-i veebikanalis Jupiter.

Toeta oma lemmikut/lemmikuid MuusikaPlaneedi gallupis:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.