DŽÄSSITAR SUSANNA ALEKSANDRA AVALDAS POPIHÕNGULISE JÕULUSINGLI

Foto: Kateriine Krigul

Džässiringkondades kõrgelt hinnatud lauljatar ja laulukirjutaja Susanna Aleksandra avaldas eestikeelse popihõngulise jõulusingli “Lase jõul südamesse”. Džässitari sõnul valmis laul vastureaktsioonina viimaste aastate rusuvale infomürale, sest hing tahtis midagi rõõmsamat ja kergemat. Laulus lööb kaasa ka Muusikakooli lastekoor!

Susanna Aleksandra on seni kogunud austajaid peamiselt džässiringkondades olles lõpetanud Soome tippmuusikakooli Sibeliuse džässlaulu erialal ning avaldanud ka kaks džässalbumit “Miracles” (2015) ja “The Siren” (2021). Viimane album valmis koostöös Soome tipp-pianisti Joonas Haavistoga ning pälvis rahvusvahelist tunnustust.

Nüüd on Susanna aga välja tulnud vägagi popihõngulise jõulusingliga “Lase jõul südamesse”, mille inspiratsiooniks olid džässitari sõnul suuresti just viimaste aastate negatiivne inforuum. “Ma tunnen, et see laul tuligi omamoodi vastureaktsioonile sellele pingelisele ja ebakindlale keskkonnale, kus me kõik oleme varsti juba pea 2 aastat olnud. Hing tahtis midagi kergemat, rõõmsamat ning lootusrikkamat. Soov korraks unustada kõik argised pinged ning minna pühadele vastu avatud südame ja meelega. Eks sellest ka teatav optimislik ja ennastunustavalt naiivne kõla laulus,” ütleb Susanna.

Laulus teevad kaasa tuntud Eesti ja välismaa instrumentalistid – Aleksander Paal saksofonil, Mihkel Mälgand basskitarril, Jason Hunter (USA) trompetil, Jaan Jaanson kitarril, Antti Rissanen (FIN) tromboonil, Kristjan Mängel trummidel ning Bianca Kristina Rantala klahvpillidel. Üdini positiivset ja rütmikat jõululaulu saab kuulata nii YouTube’is kui ka Spotify voogedastusplatvormil.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.