EESTI ALBUMITABEL KOLIB RAADIO 2-ST MUUSIKAPLANEETI!

Raadio 2-s on pikki aastaid koostatud ja tutvustatud Eesti albumimüügi edetabelit, mis sünnib koostöös erinevate helikandjaid müüvate poodidega. Alates järgmisest esmaspäevast, 8. aprillist toimub aga selline muudatus, et pingerida hakkab Raadio 2 asemel koostama ja avaldama MuusikaPlaneet!

Esimene Eesti albumimüügi edetabel ilmus Erik Morna poolt ajalehes “Muusik” septembris 1992. Idee võttis üle Andres Jõesaar ja umbes 1994. aastal hakati taolist asja paralleelselt tegema ka Raadio 2-s. “Seda on siin jaamas koostanud (ehk siis toimetanud) hiljem ka Romi Erlach ja Lauri Pihlap. Kui 2007 tagasi tulin, jätkasin,” kommenteeris Morna MuusikaPlaneedile.

“Mul tuli mõte lõpetada Raadio 2-s Eesti Müügitabeli koostamine, kuna sellel pole meie kanalis enam väljundit. Ainus, kes seda regulaarselt avaldas, oligi viimasel ajal MuusikaPlaneet,” selgitas Erik Morna, miks ta just meile tabeli koostamist pakkus.

Aastate jooksul on edetabelit pandud kokku erinevate poodide abiga, viimati aitasid R2-te nimekirja valmimisel Tallinna poed Lasering ja Terminal ning üle-eestilised ketid Apollo ja Rahva Raamat. Asjalood on aga muutunud, sest Lasering tegutseb sellest kuust edasi ainult veebipoena ja müügi TOP-i enam ei koosta ning ka Rahva Raamatust kommenteeriti MuusikaPlaneedile, et nende muusika- ja filmiosakond lõpetab umbes kuu aja pärast praegusel kujul eksisteerimise ning tabeli koostamisel neist tõenäoliselt edaspidi suurt abi pole. Küll aga on meil jätkuvalt tiimis Apollo ja lisaks veel ka Terminal ja Biit Me Record Store. Võimalik, et üks-kaks poodi lisanduvad nädalavahetuse jooksul veelgi.

Esimese MuusikaPlaneedi koostatud Eesti albumitabeli avalikustame esmaspäeval, 8. aprillil!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.